Літо — спекотна пору року, коли дуже хочеться втамувати спрагу чимось прохолодним. Найсмачніший спосіб для цього — морозиво. Учасник «МастерШеф. Професіонали» Артем Кінаш розповість, як приготувати вишукане морозиво в домашніх умовах просто і недорого.
Інгредієнти:
- 1 банка (400 мл) кокосового молока (м’якоть і рідина)
- 300 мл вершків (33–35%)
- 100 г білого шоколаду
- 2 яйця (тільки жовтки)
- 5 ст. л. цукру
- 50 г кокосової стружки
- 150–200 г молочного шоколаду
Більше на тему: Полуничний смузі: рецепт корисного та смачного напою
Спосіб приготування:
- Жовтки розтерти з цукром блендером впродовж кількох хвилин.
- Додати кокосове молоко і вершки, продовжуючи збивати до однорідності.
- Перелити масу в миску/каструлю, додати білий шоколад і поставити на водяну баню. Готувати, помішуючи, не допускаючи закипання, приблизно 10 хвилин.
- Додати кокосову стружку, розмішати.
- Зняти з вогню, помістити миску в холодну воду, помішувати масу до охолодження (повинна залишитися злегка теплою).
- Покласти молочний шоколад шматочками і залишити на хвилину, щоб він трохи розплавився.
- Лопаткою кількома рухами розмішати шоколад – він не повинен повністю з’єднатися з іншими інгредієнтами, просто створюється невеликий мармуровий ефект.
- Перелити масу в контейнер, придатний для заморожування, і помістити його в морозильну камеру. 1–2 рази морозиво перемішати.
Смачного!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре