PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvZG9icmUiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg0K

Маринований виноград: рецепт приготування

22.07.2021

Як приготувати маринований виноград? Це ж чудові ласощі, які можна подавати до святкового столу або просто смакувати ними, коли заманеться. А ще маринований виноград – це гідний аналог оливок! Дізнайтеся рецепт маринованого винограду в нашому матеріалі!

Більше на тему: Консервований болгарський перець: рецепт на зиму

iStock-148107065

Інгредієнти :

  • Виноград (великий) – 0,5 кг
  • Оцет (винний або яблучний) – 25 мл
  • Сіль – 20 г
  • Цукор – 100 г
  • Часник – 2 зубки
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Сушений перець чилі – 15 г
  • Духмяний перець – 3–5 горошин
  • Лавровий листок – 2 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Вода – 0,5 л
  • Олія – 100 мл

Більше на тему: Як приготувати виноградний сік у домашніх умовах

Приготування:

  1. Виноград помити, ягоди відокремити від гілочки. На дно півлітрової банки покласти часник, розмарин, перець чилі. Потім банку на половину заповнити виноградом, зверху знову викласти часник, розмарин, перець чилі та покласти решту винограду так, щоб залишилося 2 см до горлечка банки.
  2. Для маринаду потрібно влити в каструлю 0,5 л води, засипати цукор, сіль, влити оцет, укинути духмяний перець, лаврові листки, паличку кориці. Помішувати, доки не розчиняться цукор і сіль. Але не варто кип’ятити, бо у винограду трісне шкірка.
  3. Залити маринад у банку, додати олію, закрити кришкою. Зберігати в холодильнику.

Виноград буде готовий до вживання через 2–3 місяці.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: