X

Торт Естерхазі — простий рецепт

Щоб приготувати відомий торт Естерхазі, який в магазині коштує майже 350 гривень, варто прислухатися до Сергія Калініна. Він відправився в супермаркет, щоб довести українським господиням: навіть смачний і дорогий торт Естерхазі можна приготувати самостійно — у три рази дешевше та з продуктів, які є в холодильнику у кожного! Читайте рецепт у матеріалі.

Інгредієнти:

  • Цукор — 1 ст.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Волоський горіх — 200 г
  • Кориця — 2 г
  • Яйце — 6 шт.
  • Абрикосовий джем — 2 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 пак.
  • Молоко — 2 ст.
  • Вишнева наливка — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 50 г
  • Мигдальна стружка — 100 г
  • Білий шоколад — 1 плитка
  • Чорний шоколад — 1 плитка

Більше на тему: Полуничний джем: рецепт приготування на зиму

Приготування:

  1. Білки збити з цукром до стану густої піни, додати корицю і подрібнений волоський горіх.
  2. Сформувати коржі на круглих заготовках з пергаменту.
  3. Випікати при температурі 200°С протягом 7 хвилин.
  4. Молоко змішати з цукром і довести до кипіння.
  5. Яйця збити, додати борошно і частину молока, ретельно перемішати.
  6. Влити яєчну суміш у тепле молоко і варити до загустіння. Трохи остудивши, додати масло і наливку.
  7. Готові коржі змастити заварним кремом.
  8. Останній корж змастити абрикосовим джемом.
  9. Розтопити на водяній бані білий шоколад і полити ним торт.
  10. Розтопити чорний шоколад і помістити його в кондитерський шприц (або конверт з пергаменту).
  11. Намалюйте на торті спіраль, рухаючись від центру до краю.
  12. Кінчиком ножа розділити спіраль на сегменти, щоб вийшов малюнок павутинки.
  13. Обсипати бічну частину торта мигдальною стружкою.

Смачного!

Читайте нас також у Viber Все буде добре

Категорії: Без рубрики