Не всі люблять субпродукти, але язики на мангалі – це чудовий і недорогий спосіб нагодувати навіть найвибагливіших гурманів. Кулінарний експерт Сергій Калінін приберіг східний рецепт язика на грилі – страва називається гютан. Втім пам’ятайте, що не можна влаштовувати пікніки під час карантину. Готуйте цю страву також у духовці або на електрогрилі.
Більше на тему: Курячі гомілки на мангалі: рецепт від Жені Клопотенка та Олени Курилової
Інгредієнти для гютана:
- Свинячі язики – 1,5 кг
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яблучний оцет – 250 мл
- Розмарин – 1 гілочка
- Сіль, перець – до смаку
Готуємо свинячі язики на мангалі:
- Язики відварити.
- Змішати з дрібно нарізаним помідором і цибулею, яблучним оцтом, розмарином.
- Залишити маринуватися на 10 хвилин.
- Зробити великі надрізи на язиках – вкласти туди нарізаний півкільцями помідор.
- Поставити запікатися на мангал на 10 хвилин.
Більше на тему: Швидкий маринад для шашлику: топ-3 експрес методи
Десерт на мангалі від Юлії Бортник
Інгредієнти для десерту:
- Зелене яблуко – 4 шт.
- Пісочне печиво – 100 г
- Цукор – 4 ст. л.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
Готуємо десерт з яблука і печива:
- Яблуко нарізати великими кубиками, покришити пісочне печиво.
- Розтопити вершкове масло і змішати зі шматочками яблука та цукром.
- Зверху посипати крихтоми пісочного печива і загорнути у фольгу.
- Поставити запікатися на мангалі 5 хвилин.
Більше на тему: Як вибрати дрова для пікніка?