X

Язики на грилі: рецепт Сергія Калініна

Не всі люблять субпродукти, але язики на мангалі – це чудовий і недорогий спосіб нагодувати навіть найвибагливіших гурманів. Кулінарний експерт Сергій Калінін приберіг східний рецепт язика на грилі – страва називається гютан. Втім пам’ятайте, що не можна влаштовувати пікніки під час карантину. Готуйте цю страву також у духовці або на електрогрилі.

Більше на тему: Курячі гомілки на мангалі: рецепт від Жені Клопотенка та Олени Курилової

Інгредієнти для гютана:

  • Свинячі  язики – 1,5 кг
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яблучний оцет – 250 мл
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Сіль, перець – до смаку

Готуємо свинячі  язики на мангалі:

  1. Язики відварити.
  2. Змішати з дрібно нарізаним помідором і цибулею, яблучним оцтом, розмарином.
  3. Залишити маринуватися на 10 хвилин.
  4. Зробити великі надрізи на язиках – вкласти туди нарізаний півкільцями помідор.
  5. Поставити запікатися на мангал на 10 хвилин.

Більше на тему: Швидкий маринад для шашлику: топ-3 експрес методи

Десерт на мангалі від Юлії Бортник

 

Інгредієнти для десерту:

  • Зелене яблуко – 4 шт.
  • Пісочне печиво – 100 г
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Готуємо десерт з яблука і печива:

  1. Яблуко нарізати великими кубиками, покришити пісочне печиво.
  2. Розтопити вершкове масло і змішати зі шматочками яблука та цукром.
  3. Зверху посипати крихтоми пісочного печива і загорнути у фольгу.
  4. Поставити запікатися на мангалі 5 хвилин.

Більше на тему: Як вибрати дрова для пікніка?

Категорії: Без рубрики