PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvZG9icmUiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg0K

Що приховує ваша кухня: топ-3 небезпечних місць

12.03.2021

Що приховує від очей ваша кухня? Про які небезпечні місця ви навіть не здогадуєтесь? Дізнайтеся, як убезпечити свою родину та попередити харчові отруєння, в нашому матеріалі!

iStock-854312438

Небезпека №1. Бактерії в морозильній камері

В морозилці можна знайти такі бактерії, як лістерій та кишкова паличка. Вони викликають гострі запальні процеси в шлунку, кишківнику, нирках, що супроводжуються високою температурою, нудотою, діареєю. Інфекції можуть давати серйозні ускладнення, загрожують розвитком менінгіту та дисбіозу.

Порада. М’ясо та рибу кладіть у кілька чистих пакетів або придбайте для зберігання у морозильнику спеціальні герметичні контейнери. Ретельно мийте морозильну камеру 5% розчином оцту, бажано один раз на три-чотири тижні. Обов’язково провітрюйте морозильну камеру: для цього залишайте її відчиненою на кілька годин.

Більше на тему: Як помити холодильник, щоб він вас не отруїв?

Небезпека №2. Каналізаційні мухи

Каналізаційні мухи відрізняються від фруктових тим, що на вигляд пухнасті й скупчуються біля мийки. А якщо поруч є кухонний стіл, то сідають на їжу, забруднюючи продукти бактеріями та каналізаційними відходами. Від таких мух можна заразитися кишковими інфекціями, отримати гострі запальні процеси, що супроводжуються нудотою, болями у животі, а у тяжких випадках – запамороченням і лихоманкою.

Порада. Ретельно слідкуйте за чистотою зливного отвору, адже вони розмножуються у каналізаційних трубах. Пролийте отвір окропом, прочистіть тросиком, обробіть спеціальними дезінфікуючими засобами. Можете навіть наклеїти скотч для мух або заклеїти зливний отвір на ніч. Це допоможе позбутися небезпечних комах.

Більше на тему: Прибирання у ванній кімнаті: де осідають бактерії та як їх перемогти

Небезпека №3. Бактерії у харчовому льоді

Чи знаєте ви, що лід, заморожений у брудних контейнерах, містить на 70% більше бактерій, ніж вода в унітазі? Бактерії скупчуються всередині контейнерів, змішуються з пліснявою, що формується на стінках контейнерів, і потім у вигляді льоду потрапляють у ваші напої.

Порада. Перед кожним використанням форм для льоду промивайте їх 5% гарячим розчином соди.

Video: Що приховує ваша кухня: топ-3 небезпечних місць

Які небезпеки приховує ваша кухня? Дізнайтеся в нашому матеріалі топ-3 небезпечних місць на кухні та як убезпечити свою родину

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: