Все буде добре

Шотландський кекс: рецепт новорічного десерту

Хочете вразити гостей смачними стравами та зекономити свій час? Тоді спробуйте наш неймовірний і дуже легкий у приготуванні шотландський кекс! Ваші гості будуть вражені, а ви матимете змогу більше часу провести перед дзеркалом, а не за плитою. Рецепт кексу від Наталії Фаліон читайте у нашому матеріалі. 

Шотландський новорічний кекс: рецепт від Наталії Фаліон

Інгредієнти:

  • мигдаль (сушений) – 70 г.
  • смородина (свіжоморожена) – 300 г
  • Кумкват або інші цитрусові цукати (сушений) – 75 г
  • родзинки світлі – 125 г
  • родзинки темні – 125 г
  • журавлина сушена – 125 г
  • масло вершкове – 150 г
  • борошно – 370 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • яйця курячі – 2 шт.
  • простокваша – 50 г
  • Віскі (коньяк або міцне домашнє вино) – 60 мл
  • імбир мелений – ½ ч. Л.
  • кориця – ½ ч. Л.
  • перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • перець духмяний мелений – дрібка

Більше на тему: Топ-10 десертів на Новий рік

Приготування:

  1. Чорну смородину попередньо розморозити, злити рідину. Мигдаль очистити від шкірки, заливши попередньо на 5 хвилин гарячою водою. Підсушити і розмолоти 1/3 мигдалю дрібно, 2/3 побільше. Кумкват порізати дрібними шматочками, родзинки промити гарячою водою. Змішати в мисці мигдаль (крупномелений), родзинки двох видів, в’ялену журавлину, кумкват.
  2. Для пісочного тіста просіяти на дошку 300 г борошна з дрібкою солі, додати холодне масло, порізане шматочками, і порубати ножем в крихту. Додати 3 ст. ложки крижаної води і швидко замісити тісто. Скачати тісто в колобок, обгорнути харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
  3. Потім тісто тонко розкачати між шарами харчової плівки, вирізати пласти необхідних розмірів і викласти боки і дно форми для випічки. Форму попередньо застелити папером для випічки і змастити маслом.
  4. Для начинки: змішати 70 г борошна, дрібномелений мигдаль, імбир, корицю, духмяний і чорний перець, перемішати.
  5. Висипати борошно зі спеціями у велику миску, додати чорну смородину і, струшуючи миску, перемішати, щоб борошно покрило всі ягоди.
  6. Потім додати сухофрукти і ще раз перемішати.
  7. У чашці збити виделкою яйця з цукром і простоквашу (можна взяти кефір). Додати яєчну суміш і алкоголь до сухофруктів, добре перемішати.
  8. Формуємо кекс: Викласти начинку в форму і добре ущільнити ложкою.
  9. Зверху накрити кришечкою з тіста і защипнути краї.
  10. Випікати при температурі 170 градусів 2,5 години. Якщо зверху почне занадто рум’янитися, накрити фольгою. Готовий кекс остудити, загорнути у фольгу і покласти в холодильник мінімум на 57 днів.

Video: Шотландський новорічний кекс: рецепт від Наталії Фаліон

Рецепт шотландського новорічного кексу нам розповіла Наталія Фаліон. Цей десерт чудово підійде до столу на Новий рік 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: