Грушевий сидр: рецепт приготування в домашніх умовах
В студії «Все буде добре» знову розкриваються цікаві рецепти. Грушевий сидр за дідусевим рецептом від Віталія Борисюка сподобається кожному любителю смачненького. Процес приготування дуже простий, і ви можете зробити його у себе вдома. Детальний рецепт – в нашому матеріалі.
Більше на тему: Як приготувати виноградний сік у домашніх умовах

Інгредієнти:
- груші – 5 кг
- цукор – 500 г
- родзинки – 100 г
Більше на тему: Що приготувати з обліпихи: секрети Олега Ковальчука
Приготування:
- Помийте груші та витріть паперовим рушником, розріжте на 4 частини та видаліть кісточки.
- Далі пропустіть через м’ясорубку, додайте до груш цукор і родзинки. Перемішайте!
- Перекладіть пюре з груші у трилітрову банку, щоб воно займало 2/3 об’єму. Отвір банки закрийте марлею та залиште пюре настоюватись на 3–4 дні у темному місці при кімнатній температурі. Запам’ятайте: має з’явитись характерний запах бродіння, піна і шипіння.
- Сік, що заграв, пропустіть через сито, а потім через марлю. Перелийте його в чисту суху банку. На отвір банки натягніть медичну рукавичку, зробіть в одному з «пальців» рукавиці дірку голкою і залишите настоюватись на 25–30 днів. Коли рукавичка впаде – це знак, що напій готовий.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре