Омлет у тарталетках: рецепт сніданку за 10 хвилин від фуд-блогера Карини Калини
07.06.2017
Щоб урізноманітнити своє меню на сніданок, можна приготувати омлет в тарталетках. Така страва готується дуже швидко – з незвичайних пристосувань вам знадобляться лише металеві форми для кексів.
- Куряча грудка – 1 шт.;
- Лаваш (вірменський) – 1 уп.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Молоко – 100 мл;
- Яйце куряче – 4 шт.;
- Сир твердий – 100 г;
- Вода – 50 мл;
- Перець чорний, сіль, зелень – до смаку
Читайте також: Рецепт домашніх тарталеток від Каті Пєскової – солона тарталетка з тунцем
Готуємо омлет у тарталетці:
- Розігріти духовку до 200° C. Розігріти на плиті пательню з налитою в неї водою.
- Натерти сир.
- Збити яйця з молоком. Посолити, поперчити.
- Дрібно нарізати цибулю і куряче філе.
- Тушкувати цибулю і курку в нагрітій пательні протягом однієї хвилини.
- Вимкнути плиту, додати омлетну суміш.
- Вирізати шість кружалець з лаваша (як форму можна використовувати блюдце).
- У форму для кексів викласти лаваш в формі квіточки, дно лаваша посипати тертим сиром.
- Викласти ложкою омлетну суміш з цибулею і куркою на дно тарталеток. Присипати тертим сиром.
- Запікати за 200° C 7 хвилин.
- Прикрасити зеленню.
Читайте також: Сніданки – рецепти корисних, швидких і смачних страв