Триває Великий піст. Звичайно, хочеться заборонених продуктів, але «зриватися» не хочеться ще більше. Пропонуємо невеличку хитрість: ікра рибна домашня, яка не має до риби жодного відношення, але має цілком морський смак. Бо кулінарний експерт Самвел Адамян може приготувати що завгодно!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати їстівну чашку
Для аналога ікри мойви вам знадобиться:
- Густий томатний сік – 1 скл.
- Рослинна олія – 1/3 скл.
- Суха морська капуста – 15 г (або 3-4 листа норі)
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Сіль – 2/3 ст. л.
- Спеції (чорний перець, коріандр мелений, сушена петрушка зіра) – за смаком
Приготування аналога ікри мойви:
- Морську капусту промийте і залийте окропом на 5 хвилин.
- Подрібніть капусту, не зливаючи рідину.
- Змішайте томатний сік з рослинною олією і доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Додайте подрібнену морську капусту, сіль і спеції. Варіть 2 хвилини.
- Постійно помішуючи, тонкою цівкою всипте манну крупу. Варіть хвилину, помішуючи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тклапі з начинкою: рецепт від кулінарного шпигуна Самвела Адамяна
Для аналога червоної ікри:
- Суха морська капуста (норі)
- Рослинна олія – ½ склянки
- Морква – 1 шт. (макуха)
- Сік половини буряка
- Агар-агар – ½ ч. л.
- Вода – 40 мл
- Сіль
- Спеції
Корисна інформація: Як вибрати червону ікру. Поради Андрія Бабаєва
Приготування аналога червоної ікри:
- Рослиннe олі. охолодіть в морозильній камері протягом 3-4 годин.
- Морську капусту промийте і залийте окропом на 5 хвилин.
- Подрібніть капусту, не зливаючи рідину.
- У каструлю покладіть морську капусту, додайте воду і морквяну макуха.
- Доведіть до кипіння. Кип’ятіть 5 хвилин.
- Процідіть. Макуху видаліть.
- Проціджений відвар вилийте в каструлю, додайте сіль і замочений агар-агар.
- Потроху додавайте буряковий сік, домагаючись потрібного відтінку.
- Додайте сіль, спеції, перець чилі. Варіть 2 хвилини.
- Наберіть масу у шприц і крапайте ікру в склянку з рослинною олією.
- Отриману ікру процідіть і промийте водою.