Як вибрати червону ікру для новорічного столу?
Важливо розрізняти види червоної ікри, адже вона може бути взята від різних риб сімейства лососевих, вважає Андрій Бабаєв. Ікра відрізняється за кольором, розміром і смаком.
Ікра кети за кольором швидше помаранчева, ніж червона, її ікринки найбільші. І вона найдорожча.
Ікра горбуші – найпоширеніша. Також оранжевого кольору, ікринки великі, присмак гіркоти практично відсутній.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати безпечну солону рибу
Ікра нерки має явний присмак гіркоти, вона дрібніша і яскраво-червоного кольору.
Ікра форелі вважається досить рідкісною. Вона також дрібна, червонуватого кольору.
На «правильній» банці має бути зазначено, з якої риби ця ікра. Але є виробники, які просто вказують: «ікра лососевих риб». Це означає, що в такій банці може бути намішано все, що завгодно. І, як правило, це буде найдешевша ікра, до того ж другого сорту. Вона може бути від різних видів риб, посолена в різний час.