Все буде добре

Як вибрати червону ікру для новорічного столу?

Важливо розрізняти види червоної ікри, адже вона може бути взята від різних риб сімейства лососевих, вважає Андрій Бабаєв. Ікра відрізняється за кольором, розміром і смаком.

Ікра кети за кольором швидше помаранчева, ніж червона, її ікринки найбільші. І вона найдорожча.

Ікра горбуші – найпоширеніша. Також оранжевого кольору, ікринки великі, присмак гіркоти практично відсутній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати безпечну солону рибу

Ікра нерки має явний присмак гіркоти, вона дрібніша і яскраво-червоного кольору.

Ікра форелі вважається досить рідкісною. Вона також дрібна, червонуватого кольору.

На «правильній» банці має бути зазначено, з якої риби ця ікра. Але є виробники, які просто вказують: «ікра лососевих риб». Це означає, що в такій банці може бути намішано все, що завгодно. І, як правило, це буде найдешевша ікра, до того ж другого сорту. Вона може бути від різних видів риб, посолена в різний час.

ny2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: