Качка по-пекінськи від Сергія Калініна
Хочете під час новорічного застілля викликати фурор святковим меню? Обов’язково приготуйте легендарну качку по-пекінськи. Про те, як зробити це не гірше, ніж у дорогих столичних ресторанах, розповів Сергій Калінін.
Інгредієнти:
- качка – 2,5-3 кг
- херес або рисове вино – 1/4 склянки
- цукор, сіль
- олія оливкова (або кунжутне) – 1 ст.л.
- соус соєвий – 5 ст.л.
- імбирний порошок – 1 ст.л.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рулет з кролика від Ігоря Місевича
- мелений чорний перець – 1 ст.л.
- вода – 1 чашка
Для тіста млинців: яйце – 1 шт., борошно – 1 чашка, молоко – 2/3 чашки, масло рослинне – 2 ст.л., огірки, цибуля зелена.
Для соусу: бульйон, часник, цибуля ріпчаста, соєвий соус, цукор і гіркий перець.
Для маринаду: свіжий імбир, цукровий сироп, соєвий соус, рисовий оцет, прянощі (перець, бадьян).
Приготування:
- Часник і цибулю дрібно нарізати, додати перець і обсмажити на олії. Додати бульйон (овочевий або м’ясний), соєвий соус, сіль, цукор за смаком. Обсмажити 2 ст.л. борошна до золотистого кольору, розвести бульйоном і ввести в підготовлений соус.
- Для маринаду змішайте всі необхідні інгредієнти, доведіть до кипіння, варіть 2 хвилини і зніміть з вогню. Рівномірно полийте качку киплячим маринадом з двох сторін. Залиште на добу в прохолодному приміщенні. За 1 годину до приготування потримайте при кімнатній температурі.
- Качку запікати на решітці, під якою помістити деко з водою – першу годину при температурі 220 градусів, другий – знизити до 180.
- Для приготування мандаринський млинчиків замісіть тісто, з якого розкачайте тонкі коржі, кожну з яких змастіть маслом і складіть «стопкою». Обсмажити на сухій сковороді на середньому вогні.
- Подавати м’ясо качки, відокремленим від кісток, разом з млинцями, овочами і густим соєвим соусом.