Рулет з печінки: рецепт з селерою і журавлиною
08.12.2016
У кожній родині бувають суперечності з приводу улюблених і нелюбимих продуктів. Але вони ж корисні! Кулінарний експерт Женя Клопотенко пропонує незвичайний рецепт – рулет з печінки з селерою в журавлинному желе! Разом – смачно, окремо – інгредієнти неможливо розрізнити!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати якісну печінку?
Складові:
- Печінка яловича – 500 г
- Журавлина – 250 г
- Цибуля – 3 шт.
- Оливкова олія – 15 г
- Желатин – 25 г
- Масло вершкове – 140 г
- Яйце – 1 шт.
- Морква – 4 шт.
- Селера – 2 шт.
- Паприка – 1-2 ч. Л.
- Пшеничне борошно – 50 г
- Яблуко – 1 шт.
- Мускатний горіх
- Фенхель – 2 гілочки
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рецепт, щоб дитина полюбила печінку!
Приготування печінкового рулету з желе:
- Нарізати цибулю, натерти моркву і селеру обсмажити на вершковому маслі до повної готовності овочів. Печінку вимочити в молоці і воді з сіллю і спеціями, потім обсмажити до готовності з обох сторін по 2-3 хвилини.
- Овочі та печінку подрібнити в блендері до отримання гладкої і однорідної пасти.
- Коли маса повністю охолоне, додати варене яйце, вершкове масло, паприку, яблуко, сіль, мускатний горіх, фенхель.
- Збити всі інгредієнти до отримання пишної маси.
- У сотейник викласти журавлину, обсмажений на оливковій олії дрібно нарізану цибулю і готувати 20 хвилин на невеликому вогні.
- Подрібнити інгредієнти блендером і влити розмочений в невеликій кількості води желатин.
- Застелить деко харчовою плівкою, вилити на неї журавлинний мус і залишити до застигання
- Викласти паштет на охолоджений журавлинний мус, сформувати рулет, поставити в холодильник на 1-1,5 години.