Соковита буженина до великоднього столу від Самвела Адамяна
Щороку на Великдень ви намагаєтеся приготувати буженину, яка була б соковитою і танула в роті, а у вас виходить твердий і несмачний шматок м’яса? Фіналіст четвертого сезону проекту «МайстерШеф» Самвел Адамян знає абсолютно всі секрети приготування смачної буженини. Ваша родина буде в захваті!
Інгредієнти:
Свинина (ошийок) – 1 кг
Молоко – 2 склянки
Аніс – 1 ч. л.
Гвоздика – 3-4 шт.
Мускатний горіх – 1 ч. л.
Кардамон – ¼ ч. л.
Чебрець – 1 ч. л.
Перець чорний (горошком) – на смак
Часник – 1 шт.
Сіль
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані кальмари з горіхово-сирною начинкою від Сергія Калініна.
Приготування:
М’ясо натерти часником, гвоздикою, анісом, перцем горошком, мускатним горіхом і чебрецем. Покласти в глибоку форму для запікання.
У молоко додати гвоздику і кардамон, добре прогріти. Залити м’ясо гарячим молоком (на 2-3 см). Накрити фольгою.
Розігріти духовку до 230 градусів. Запікати м’ясо 20 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів – і запікати ще 40 хвилин. Якщо молоко випаровується – підливати його. Щоб м’ясо вийшло з ароматною скоринкою, 4-5 разів під час запікання поливати його молоком.
Через годину після початку запікання зняти фольгу, посолити м’ясо і випікати ще 30 хвилин.