Риба під щавлевим соусом від Алли Ковальчук
Ви не знаєте, що приготувати з щавлю, крім зеленого борщу? Сьогодні кулінар Алла Ковальчук поділиться рецептами ресторанної страви – риби під щавлевим соусом, яка поповнить ваш вітамінний запас в організмі.
Інгредієнти:
Тушка минтая (з кісточкою) – 2 шт.
Сіль – 3 г
Перець – 2 г
Оливкова олія – 1 ст. л.
Інгредієнти для щавлевого соусу:
Вершкове масло – 25 г
Щавель – 100 г
Цибуля-шалот – 2 шт.
Біле сухе вино – 25 мл
Рибний бульйон – 50 мл
Сметана – 125 г
Сіль – 2 г
Перець – 1 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтична запіканка з лосося за особистим рецептом Віла Сміта.
Приготування риби:
Рибу посолити, поперчити, побризкати оливковою олією. Поставити її в духовку на 12 хвилин при температурі 180 градусів.
Дрібно нарізану щавель обсмажувати на середньому вогні з весняною зеленню протягом 4 хвилин.
Подрібнену цибулю-шалот залити вином і рибним бульйоном і довести до кипіння.
Коли кількість рідини зменшиться у два рази, зняти з плити, додати сметану, підготовлений щавель і перемішати.