Картопляний кропкакор під журавлиним соусом від Кості Грубича
22.04.2015
Ламаєте голову – що б приготувати з улюбленної, але такої набридлої картоплі? Експерт «Все буде добре» Костянтин Грубич поділиться фірмовим рецептом страви з картоплі, яка замінить повноцінний обід. Кропкакор під журавлинним соусом буде набагато кориснішим, ніж зрази і смачнішим, ніж звичайне пюре!
Інгредієнти для картопляного тіста:
Картопля – 1,5 кг
Яєчний жовток – 1 шт.
Сир – 100 г
Борошно – 150 г
Куркума
Інгредієнти для начинки:
Свинячий фарш – 200 г
Цибуля – 1 шт.
Масло рослинне для обсмажування – 30 мл
Сіль, перець
Зелень рубана – для презентації
Інгредієнти для журавлинного соусу:
Журавлина – 1 ст.
Вода – 1/3 ст.
Цукор – 2 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити картоплю фрі хрусткою? Порада Ігоря Місевича.
Приготування:
Картоплю відварити в шкірці, очистити і подрібнити, поки вона гаряча. Додати жовток, сир і борошно, замісити картопляне тісто. М’ясо і цибулю обсмажити на олії, посолити і поперчити.
З картоплі скатати кульки, зробити поглиблення, покласти всередину начинку, защипнути. Відварювати кропкакори в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.
Журавлину перетерти через сито, додати цукор. У сотейник налити воду. Додати журавлину з цукром. Помішуючи, довести до кипіння. Варити 10 хвилин.
Викласти на блюдо кропкакори, прикрасити рубаною зеленню. Подавати з журавлинним соусом.