Салат з сочевиці і буряка від ведучої Даші Трегубової
Постійно відчуваєте втому, млявість і запаморочення? Можливо, у вас знижений рівень гемоглобіну в крові! Як його підвищити за допомогою дуже смачного і легкого салату – знає актриса і телеведуча Даша Трєгубова!
Інгредієнти для салату:
Сочевиця (червона) – 150 г
Сир – 100 г
Олія оливкова – 3 ст. л.
Цибуля червона – 1 шт.
Карі – 1 ч. л.
Перець червоний мелений – за смаком
Сіль – за смаком
Інгредієнти для карамелізації буряка:
Буряк відварний – 1 шт.
Чебрець – 4 гілочки
Розмарин – 1 гілочка
Цукор – 2 ст. л.
Чорний мелений перець – 1 ч. л.
Сік лимона – 1 ст. л.
Інгредієнти для заправки:
Оливкова олія – 3 ст. л.
Мед (рідкий) – 1 ч. л.
Дижонська гірчиця – 1 ч. л.
Сік лимона – 1 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гострий суп зі сочевиці від Вінценцо Барба.
Приготування:
Сочевицю відварити з карі та сіллю. Очищений буряк почистити, нарізати тонкими смужками, залити водою. Додати цукор, чебрець, розмарин, лимонний сік.
Потім відправити його в сковороду. Довести до кипіння і варити на середньому вогні, поки не випариться рідина, і буряк не покриється глазур’ю. Посолити і вийняти розмарин.
Карамелізований буряк викласти на деко з пергаментом і запікати в духовці протягом 10 хвилин при температурі 170 градусів.
Цибулю обсмажити в оливковій олії, приправивши її перцем і сіллю.
Для заправки змішати оливкову олію, мед, лимонний сік і гірчицю.
Цибулю змішати з чечевицею, зверху викласти карамелізований буряк, потім – сир. Полити салат заправкою.
Video: Диетический салат из чечевицы и свеклы