Чатні з хурми: рецепт від Світлани Фус
Чатні з хурми ідеально підходить до холодних і гарячих страв з м’яса, птиці та риби, особливо до відварної або приготованої на пару. Подайте його до холодної відвареної яловичині або курячого філе. Рецепт приготування чатні з хурми від Світлани Фус — читайте в матеріалі.
Складові:
- Хурма велика — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Корінь імбиру — 1 см
- Гострий перець — 1 шт.
- Сік лимона — 2 ст.л.
- Оливкова олія — 1 ст.л.
- Сіль — за смаком
Більше на тему: Скільки йоду потрібно споживати, розповіла Світлана Фус
Спосіб приготування:
- Хурму очистити і нарізати дуже маленькими шматочками, видаливши кісточки. ⠀
- Цибулю очистити і подрібнити. Перчик вимити, вишкребти насіння. М’якоть дрібно нарізати. ⠀
- Корінь імбиру очистити і натерти на дрібній терці або дуже дрібно порізати ножем.
- Для цього рецепта краще всього підходить хурма середньої стиглості. Занадто м’які плоди перетворять чатні в кашу, а надто тверді можуть додати соусу терпкий смак.
- Змішати в мисці хурму, цибулю, імбир і перчик.
- Влити лимонний сік і оливкову олію. Приправити сіллю за смаком.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.