Зважені та щасливі

Вірменська мусака з гарбузом: рецепт від Світлани Фус

Вірменська мусака дуже відрізняється від більш знайомої нам грецької. У ній немає ні томатного соусу, ні яскравих приправ, ні бешамель. Важливим в такій мусаці стає смак головного інгредієнта, в нашому випадку це гарбуз. Світлана Фус поділилася рецептом вірменської мусаки з гарбузом.

светлана фус

Складові:

  • Гарбуз — 800 г
  • Яловичина — 500 г
  • Масло вершкове або топлене — 30 г
  • Рис довгозерний (пропарений або нешліфований) — 2/3 склянки
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт. середнього розміру
  • Сіль, перець — за смаком
  • Помідори черрі — для прикраси
  • Базилік — для подачі

Більше на тему: Чатні з хурми: рецепт від Світлани Фус

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м’ясо маленькими кубиками. Розтопіть в сковороді третину топленого масла і притоміть м’ясо. Влийте 100 мл гарячої води, прикрийте сковорідку кришкою і тушкуйте на повільному вогні 40 хвилин.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Наріжте гарбуз скибочками завтовшки 6—8 мм і викладіть на деко, застелене пергаментом. Змастіть гарбуз топленим маслом, посоліть і поперчіть. Поставте в духовку і запікайте 20 хв. Вона повинна стати м’якою, але не розвалитися.
  3. Відваріть рис в киплячій підсоленій воді (1 до 2) до напівготовності (7—10 хв.)
  4. Очистіть цибулю і наріжте її маленькими кубиками. Розтопіть в інший сковороді топлене масло і також притоміть цибулю.
  5. Змішайте м’ясо з цибулею і рисом, приправте сіллю і перцем.
  6. У форму для запікання покладіть шар печеного гарбуза. На нього викладіть начинку з м’яса, рису і цибулі, потім накрийте гарбузом, який залишився. Прикрасьте помідорами чері. Поставте мусака в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте 30 хв.
  7. Подавайте мусаку, посипавши листочками базиліку.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.