Вірменська мусака з гарбузом: рецепт від Світлани Фус
26.02.2020
Вірменська мусака дуже відрізняється від більш знайомої нам грецької. У ній немає ні томатного соусу, ні яскравих приправ, ні бешамель. Важливим в такій мусаці стає смак головного інгредієнта, в нашому випадку це гарбуз. Світлана Фус поділилася рецептом вірменської мусаки з гарбузом.
Складові:
- Гарбуз — 800 г
- Яловичина — 500 г
- Масло вершкове або топлене — 30 г
- Рис довгозерний (пропарений або нешліфований) — 2/3 склянки
- Цибуля ріпчаста — 2 шт. середнього розміру
- Сіль, перець — за смаком
- Помідори черрі — для прикраси
- Базилік — для подачі
Більше на тему: Чатні з хурми: рецепт від Світлани Фус
Спосіб приготування:
- Наріжте м’ясо маленькими кубиками. Розтопіть в сковороді третину топленого масла і притоміть м’ясо. Влийте 100 мл гарячої води, прикрийте сковорідку кришкою і тушкуйте на повільному вогні 40 хвилин.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Наріжте гарбуз скибочками завтовшки 6—8 мм і викладіть на деко, застелене пергаментом. Змастіть гарбуз топленим маслом, посоліть і поперчіть. Поставте в духовку і запікайте 20 хв. Вона повинна стати м’якою, але не розвалитися.
- Відваріть рис в киплячій підсоленій воді (1 до 2) до напівготовності (7—10 хв.)
- Очистіть цибулю і наріжте її маленькими кубиками. Розтопіть в інший сковороді топлене масло і також притоміть цибулю.
- Змішайте м’ясо з цибулею і рисом, приправте сіллю і перцем.
- У форму для запікання покладіть шар печеного гарбуза. На нього викладіть начинку з м’яса, рису і цибулі, потім накрийте гарбузом, який залишився. Прикрасьте помідорами чері. Поставте мусака в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте 30 хв.
- Подавайте мусаку, посипавши листочками базиліку.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.