Гарбузова мусака: рецепт від Світлани Фус
Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус продовжує ділитися корисними рецептами у себе на сторінці в Instagram. Головним інгредієнтом страви стане королівський осінній продукт — гарбуз. Як приготувати гарбузову мусаку в домашніх умовах — читайте в матеріалі.
Рецепт приготування гарбузової мусаки
Складові:
- Гарбуз очищений — 700 г
- Цибулина маленька — 1 шт.
- Моцарела — 200 г
- Пармезан або сир дуже твердих сортів — 4 ст. л.
- Томати рублені — 300 г
- Часник — 2 зуб.
- Петрушка — за смаком
- Оливкова олія — за смаком
- Листя базиліку — за смаком
- Сіль — за смаком
- Перець чорний — за смаком
Більше на тему: Суп із цвітної капусти: рецепт від Світлани Фус
Спосіб приготування:
- Дрібно порізати цибулю і часник. Очистити гарбуз від шкіри і порізати на шматочки завтовшки 2 см. У глибокій сковороді з товстим дном розігріти 1 ст. л. оливкової олії, пасерувати цибулю з часником, додати помідори, посолити і поперчити. Зменшити нагрів і дати покипіти, поки об’єм соусу не зменшиться на половину. Порубати крупно моцарелу.
- Розігріти сковороду з 1 ст. л. олії і притомити скибочки гарбуза.
- Змастити олією жаротривку форму. Викласти на дно форми в один шар скибочки гарбуза, покрити шматочками моцарели. Додати рублену петрушку і базилік, полити томатним соусом і посипати тертим пармезаном.
- Викласти зверху новий шар гарбуза, моцарели, додати зелень. Полити соусом і посипати зверху тертим пармезаном.
- Поставити форму в попередньо нагріту до 175 °С духовку на 30—35 хвилин. Дістати форму з духовки і залишити мінімум на 10 хвилин при кімнатній температурі, перш ніж сервірувати.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.