Зважені та щасливі

Гарбузова мусака: рецепт від Світлани Фус

Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус продовжує ділитися корисними рецептами у себе на сторінці в Instagram. Головним інгредієнтом страви стане королівський осінній продукт — гарбуз. Як приготувати гарбузову мусаку в домашніх умовах — читайте в матеріалі.

тыква

Рецепт приготування гарбузової мусаки

 Складові:

  • Гарбуз очищений — 700 г
  • Цибулина маленька — 1 шт.
  • Моцарела — 200 г
  • Пармезан або сир дуже твердих сортів — 4 ст. л.
  • Томати рублені — 300 г
  • Часник — 2 зуб.
  • Петрушка — за смаком
  • Оливкова олія — ​​за смаком
  • Листя базиліку — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний — за смаком

Більше на тему: Суп із цвітної капусти: рецепт від Світлани Фус

Спосіб приготування:

  1. Дрібно порізати цибулю і часник. Очистити гарбуз від шкіри і порізати на шматочки завтовшки 2 см. У глибокій сковороді з товстим дном розігріти 1 ст. л. оливкової олії, пасерувати цибулю з часником, додати помідори, посолити і поперчити. Зменшити нагрів і дати покипіти, поки об’єм соусу не зменшиться на половину. Порубати крупно моцарелу.
  2. Розігріти сковороду з 1 ст. л. олії і притомити скибочки гарбуза.
  3. Змастити олією жаротривку форму. Викласти на дно форми в один шар скибочки гарбуза, покрити шматочками моцарели. Додати рублену петрушку і базилік, полити томатним соусом і посипати тертим пармезаном.
  4. Викласти зверху новий шар гарбуза, моцарели, додати зелень. Полити соусом і посипати зверху тертим пармезаном.
  5. Поставити форму в попередньо нагріту до 175 °С духовку на 30—35 хвилин. Дістати форму з духовки і залишити мінімум на 10 хвилин при кімнатній температурі, перш ніж сервірувати.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.