Суп із цвітної капусти: рецепт від Світлани Фус
Якщо ви не можете придумати, який би ще суп приготувати, купіть качан молодої та пружної білосніжної цвітної капусти. Проведіть ревізію у своєму холодильнику — і рецепт супу складеться сам собою. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, як приготувати суп з цвітної капусти.
Щоб приготувати вишуканий у своїй простоті крем-суп з цвітної капусти, знадобиться тільки капуста, вершки і мінімальний набір приправ. Додана в мінестроне, цвітна капуста додасть смаку і текстури. Або приготуйте звичайний бульйон з фрикадельками і опустіть у нього маленькі суцвіття цвітної капусти для різноманітності.
Більше на тему: Як допомогти своєму організму під час хвороби
Якщо ви готуєте суп з капусти на овочевому бульйоні, сміливо додайте в нього нарізані стебла цвітної капусти, щоб смак супу став більш насиченим. Пам’ятайте, що відварюється вона досить швидко. Якщо ви готуєте суп, в якому суцвіття зберігають свою форму, є сенс класти її в каструлю незадовго до закінчення приготування супу.
⠀
У супах цвітна капуста вдало поєднується з усіма іншими видами капусти, цибулею-пореєм, часником і картоплею, з помідорами і солодким перцем. Як приправи гарним вибором буде мускатний горіх і карі, куркума, лимонна цедра, паприка і білий перець.
Як приготувати суп з цвітної капусти?
Складові:
- Цвітна капуста — 1 шт.
- Курячий бульйон — 1 л
- Цибуля — 1 шт.
- Вершки 10% — 100 мл
- Петрушка — 1 пучок
- Сіль — 1 щіпка
- Перець — 1 щіпка
- Олія — 15 мл
⠀Спосіб приготування:
- Капусту розберіть на дрібні суцвіття, промийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Цибулю томимо на сковорідці, змащеній олією. Щойно цибуля підрум’яниться — додайте цвітну капусту і продовжуйте томити протягом 3—4 хв. Все перекладіть у каструлю.
- Влийте бульйон і варіть 15—20 хв. до повної м’якості капусти.
- Зніміть з вогню, подрібніть блендером, влийте, помішуючи, вершки, посоліть, поперчіть і знову доведіть до кипіння.
- При подачі додайте рублену петрушку.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.