PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvYmlnIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Суп із цвітної капусти: рецепт від Світлани Фус

18.11.2019

Якщо ви не можете придумати, який би ще суп приготувати, купіть качан молодої та пружної білосніжної цвітної капусти. Проведіть ревізію у своєму холодильнику і рецепт супу складеться сам собою. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, як приготувати суп з цвітної капусти.

Щоб приготувати вишуканий у своїй простоті крем-суп з цвітної капусти, знадобиться тільки капуста, вершки і мінімальний набір приправ. Додана в мінестроне, цвітна капуста додасть смаку і текстури. Або приготуйте звичайний бульйон з фрикадельками і опустіть у нього маленькі суцвіття цвітної капусти для різноманітності.

Більше на тему: Як допомогти своєму організму під час хвороби

Якщо ви готуєте суп з капусти на овочевому бульйоні, сміливо додайте в нього нарізані стебла цвітної капусти, щоб смак супу став більш насиченим. Пам’ятайте, що відварюється вона досить швидко. Якщо ви готуєте суп, в якому суцвіття зберігають свою форму, є сенс класти її в каструлю незадовго до закінчення приготування супу.

У супах цвітна капуста вдало поєднується з усіма іншими видами капусти, цибулею-пореєм, часником і картоплею, з помідорами і солодким перцем. Як приправи гарним вибором буде мускатний горіх і карі, куркума, лимонна цедра, паприка і білий перець.

Як приготувати суп з цвітної капусти?

Складові:

  • Цвітна капуста — 1 шт.
  • Курячий бульйон — 1 л
  • Цибуля — 1 шт.
  • Вершки 10% — 100 мл
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль — 1 щіпка
  • Перець — 1 щіпка
  • Олія — 15 мл

Спосіб приготування:

  1. Капусту розберіть на дрібні суцвіття, промийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  2. Цибулю томимо на сковорідці, змащеній олією. Щойно цибуля підрум’яниться — додайте цвітну капусту і продовжуйте томити протягом 3—4 хв. Все перекладіть у каструлю.
  3. Влийте бульйон і варіть 15—20 хв. до повної м’якості капусти.
  4. Зніміть з вогню, подрібніть блендером, влийте, помішуючи, вершки, посоліть, поперчіть і знову доведіть до кипіння.
  5. При подачі додайте рублену петрушку.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.