Як допомогти своєму організму під час хвороби, розповіла Світлана Фус
В осінню пору імунітет особливо слабшає і вимагає ретельного контролю. У період вірусних захворювань важливо, щоб харчування було різноманітним і збалансованим. Як допомогти своєму організму під час хвороби — розповіла дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус.
Світлана Фус стверджує: для того, щоб захистити себе від вірусів, необхідні аскорбінова, лимонна та інші органічні кислоти, вітамін Е, цинк, селен, мідь, марганець, йод, залізо. Поєднання цих елементів робить імунітет сильнішим. Однак не варто буквально «напихати» себе вітамінами, оскільки організм можна просто перевантажити.⠀
Як допомогти своєму організму під час хвороби?
- Обмежити солодке.
Глюкоза — гарне живильне середовище для хвороботворних мікробів. Крім того, коли солодкого багато в раціоні, послаблюється робота головного імунного органу — кишечника, а точніше, кишечної флори. Тому не слід розводити солодке малинове варення у воді і пити його під час застуди, думаючи, що такий напій принесе користь. - Їжте кашу.
Вівсянка, гречка і нешліфований рис багаті на селен, який допомагає організму чинити опір вірусам. - Додавайте до страв часник.
Аллоцин, який міститься в часнику, має протимікробну дію. - Додавайте джерела аскорбінової кислоти в харчування.
Цитрусові, заморожені ягоди — добре джерело вітаміну С. Але пам’ятайте, в перші дні хвороби, особливо коли горло запалене, кислоти цих фруктів можуть негативно впливати на слизову горла, подразнюючи її. Вибирайте менш кислі фрукти, наприклад, ківі. У двох ківі міститься більше половини добової норми вітаміну С. - Вживайте приготовані овочі.
Разом з крупами ці продукти дадуть багато клітковини, яка є натуральним природним сорбентом і допоможе швидше звільняти організм від токсинів. - Пийте більше чистої води (кімнатної температури) і дайте собі добре відпочити!
Більше на тему: Скільки має бути жиру в тілі, розповіла Аніта Луценко
Дякуємо!
Тепер редактори знають.