Зважені та щасливі

Як харчуватися взимку, розповіла Світлана Фус

З наближенням холодів усе частіше виникає запитання про те, як правильно харчуватися взимку? Важливо вміти збагатити організм необхідними елементами, щоб зміцнити свій імунітет. Але багатьох джерел вітамінів у зимову пору немає, а отримувати корисні речовини звідкись потрібно. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, як харчуватися взимку.

мандарины

Є продукти, які не мають сезонності та у вільному доступі цілий рік:

  • м’ясо, риба, яйця, птиця;
  • молочні продукти;
  • крупи, бобові, хліб, картопля, рослинна олія.

овощи

Усі перелічені вище інгредієнти не зникають з полиць магазинів ні влітку, ні взимку. Але найбажаніші сезонні фрукти і овочі, здається, складно вживати в холодну пору року. А все тому, що їх немає.

Більше на тему: Що їсти після тренування — рекомендації проєкту «Зважені та щасливі»-9

Однак є багато  інших сезонних фруктів і овочів, які з’являються на полицях вже з листопада і не зникають до самої весни.

  • Цитрусові (грейпфрути, лимони, апельсини, мандарини), айва, хурма є чудовими смачними джерелами вітамінів у зимовий час.
  • На заміну помідорам та огіркам приходять броколі, цвітна капуста, спаржева квасоля, шпинат, овочеві суміші з супермаркетів або самостійно приготовані.
  • Заморожування свіжих овочів влітку допомагає максимально зберегти не тільки корисний склад, а й зовнішній вигляд, смак і аромат овочів.
  • Зі свіжих овочів: капуста білокачанна, червона, брюссельська. Цибуля-шалот і цибуля-порей, артишоки, ріпа, пастернак.
  • У раціон можна додавати квашені овочі невеликими порціями в першій половині дня, щоб уникнути набряклості на ранок.

Як харчуватися взимку, розповіла Світлана Фус

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.