Як харчуватися взимку, розповіла Світлана Фус
З наближенням холодів усе частіше виникає запитання про те, як правильно харчуватися взимку? Важливо вміти збагатити організм необхідними елементами, щоб зміцнити свій імунітет. Але багатьох джерел вітамінів у зимову пору немає, а отримувати корисні речовини звідкись потрібно. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, як харчуватися взимку.
Є продукти, які не мають сезонності та у вільному доступі цілий рік:
- м’ясо, риба, яйця, птиця;
- молочні продукти;
- крупи, бобові, хліб, картопля, рослинна олія.
Усі перелічені вище інгредієнти не зникають з полиць магазинів ні влітку, ні взимку. Але найбажаніші сезонні фрукти і овочі, здається, складно вживати в холодну пору року. А все тому, що їх немає.
Більше на тему: Що їсти після тренування — рекомендації проєкту «Зважені та щасливі»-9
Однак є багато інших сезонних фруктів і овочів, які з’являються на полицях вже з листопада і не зникають до самої весни.
- Цитрусові (грейпфрути, лимони, апельсини, мандарини), айва, хурма є чудовими смачними джерелами вітамінів у зимовий час.
- На заміну помідорам та огіркам приходять броколі, цвітна капуста, спаржева квасоля, шпинат, овочеві суміші з супермаркетів або самостійно приготовані.
- Заморожування свіжих овочів влітку допомагає максимально зберегти не тільки корисний склад, а й зовнішній вигляд, смак і аромат овочів.
- Зі свіжих овочів: капуста білокачанна, червона, брюссельська. Цибуля-шалот і цибуля-порей, артишоки, ріпа, пастернак.
- У раціон можна додавати квашені овочі невеликими порціями в першій половині дня, щоб уникнути набряклості на ранок.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.