Холодний борщ з козячим сиром: рецепт від Світлани Фус
Що їсти у спеку? Як втамувати спрагу і при цьому залишитися ситим? Часті питання з’являються у пошуковому запиті. Однак мало хто може дати правильну відповідь. Адже часто дуже складно поєднати інгредієнти для обіду так, щоб вони були ситними, корисними, але при цьому легкими і низькокалорійними. Відмінний варіант для основного прийому їжі у спекотну погоду – холодний борщ з козячим сиром. Рецепт від дієтолога проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлани Фус – читайте в матеріалі.
Як приготувати холодний борщ з козячим сиром
Складові:
- Буряк — 500 г
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Бальзамік — 1 ст. л.
- Овочевий бульйон — 750 мл
- Цільнозерновий хліб — 4 скибочки
- Козій сир — невеликий шматок
- Базилік — 4 листи
Більше на тему: Чи можна їсти дріжджовий хліб, розповіла Світлана Фус
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів і запечіть у ній буряк у фользі (не очищаючи). Після того, як буряк охолоне, наріжте його кубиками, а цибулю — чвертькільцями.
- У великій сковороді розігрійте оливкову олію і притоміть цибулю до прозорості.
- Поки цибуля тушкується, приготуйте грінки: скибочки хліба збризніть оливковою олією і підсушіть у духовці протягом 10 хвилин. Можна скористатися тостером. За бажанням натріть часником.
- На сковороду з приготованою цибулею додайте один розім’ятий зубчик часнику і швидко притоміть його до розкриття аромату.
- Змішайте буряк, бульйон і бальзамік. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні 2 хвилини.
- Потім перелийте суміш у блендер і пюруйте до однорідної консистенції.
- Подавайте суп охолодженим, прикрасивши нарізаною зеленню, скибочками козячого сиру і грінками.
Смачного !
Дякуємо!
Тепер редактори знають.