Тост з авокадо і печерицями: рецепт від Світлани Фус
Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус активно ділиться корисними рецептами. Новою стравою стали тости з авокадо і печерицями, які легко можна приготувати у домашніх умовах. Детальніше читайте у матеріалі.
Рецепт тостів з авокадо і печерицями:
Складові:
- Хліб цільнозерновий — 4 скибочки
- Молоко — 180 мл
- Пармезан тертий або сир дуже твердих сортів — 50 г
- Фундук — 25 г
- Яйце куряче — 2 шт.
- Печериці — жменя
- Авокадо — 1 шт.
- Лимон — 0,25 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Оливкова олія — 1–2 ст. л.
- Малина — за смаком
- Кедрові горіхи — за смаком
- Сіль, перець — за смаком
- Масло вершкове — за потребою
Більше на тему: Чому важливо снідати, розповіла Світлана Фус
Спосіб приготування:
- М’якоть авокадо нарізати скибочками і скропити лимонним соком.
- Притомити нарізані гриби на нагрітій з оливковою олією сковороді, додавши очищений зубчик часнику для аромату. Злегка посолити і поперчити.
- Збити молоко з яйцем. Подрібнити фундук, змішати його з тертим пармезаном, а потім додати у молоко. Посолити, поперчити і перемішати.
- Опустити скибочки хліба в молоко, а потім запекти їх у духовці, на нагрітому з вершковим маслом деці, до рум’яної скоринки.
- На підсмажені скибочки хліба викласти авокадо і гриби. Посипати кедровими горішками і малиною. Якщо це сніданок – зробити яйце-пашот.
«Якщо у вас залишився хліб, який встиг трохи зачерствіти, спробуйте обсмажити його і подати з авокадо і грибами – тоді у вас вийде перекус. Якщо хочете більш ситний варіант, то додайте яйце-пашот і отримаєте сніданок», – додала Світлана Фус.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.