PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvYmlnIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як вживати броколі, розповіла Світлана Фус

15.07.2019

Усім відомо, що броколі — корисний продукт харчування, який містить велику кількість вітамінів. Однак мало хто знає, як правильно цю капусту вживати. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус поділилася деякими правилами приготування цього продукту. Детальніше читайте у матеріалі.

брокколи

Броколі — однорічна овочева рослина сімейства капустяних. Це корисний продукт харчування, який багатий калієм, кальцієм, солями фолієвої кислоти. Містить антиоксиданти, бета-каротин, селен, вітаміни С і К.

Більше на тему: Чим корисна малина, розповіла Світлана Фус

Регулярне вживання броколі зміцнює стінки кровоносних судин, тому корисно для профілактики захворювань серцево-судинної системи. Броколі багата клітковиною, яка очищає кишечник і стабілізує його роботу, позбавляючи закрепу. Також нормалізує рівень цукру в крові та може урізноманітнити раціон людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, цукровим діабетом.

брокколи

Як вживати броколі?

  1. Як і всі хрестоцвіті, броколі містить струмогенні речовини, які знижують засвоєння йоду. Тому вживати броколі краще у приготованому вигляді.
  2. Щоб броколі зберегла максимальну кількість корисних речовин, відварювати її потрібно у підсоленій воді не більше двох хвилин. Або приготувати на пару — такий спосіб дозволяє зберегти у ній на 40% більше корисного.
  3. Броколі можна використовувати як інгредієнт у супах, соусах для пасти, пирогах, омлетах, овочевих гарнірах.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.