Чим корисна малина, розповіла Світлана Фус
Сезон малини у самому розпалі. Солодку ягоду так полюбляють діти і навіть дорослі. Однак мало хто знає, яка користь у ній міститься. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, які вітаміни можна отримати з малиною, а також яким хворобам можна запобігти. Детальніше читайте у матеріалі.
У народній медицині плоди малини використовують як потогінний засіб. Сироп з ягід — для поліпшення смаку мікстур. Але Світлана Фус рекомендує краще заморожувати ягоди, адже таким чином у ній зберігаються всі вітаміни і корисні елементи. Тому під час застуди краще буде, якщо ви заллєте теплою водою попередньо заморожену малину.
Більше на тему: Чи можна запивати їжу водою, розповіла Світлана Фус
З обережністю треба ставитися до малині при сечокам’яній хворобі і подагрі, оскільки в ягодах містяться солі сечової і щавлевої кислот.
Основні корисні властивості малини:
- Ягоди містять невелику кількість глюкози, тому вони чудовий компонент для урізноманітнення меню.
- Малина містить саліцилову кислоту (діюча речовина аспірину) — ефективний жарознижувальний засіб без побічних ефектів.
- До складу входять: аскорбінова кислота, провітамін А (бета-каротин), рутин, які зміцнюють стінки судин, підвищують імунітет.
- Кумарин викликає здатність малини нормалізувати згортання крові.
- Найбільшу харчову цінність мають свіжі ягоди!
«Тому встигніть заморозити малину, щоб взимку поповнювати свій організм корисними елементами», — додала Світлана Фус.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.