Кава: користь чи шкода, розповіла Світлана Фус
Кава – найпопулярніший і найвідоміший у світі напій. Він може бути не лише частиною сніданку, а й інгредієнтом різних десертів і страв. Є безліч теорій про те, що кава шкідлива. Чи можна пити каву і в якій кількості – розповіла дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус.
Кава – це корисний продукт харчування. У натуральній каві містяться речовини, які володіють стимулюючою, тонізуючою і антиоксидантною активністю. Проте зловживання цим напоєм може призвести до небажаних наслідків.
Більше на тему: Чим замінити каву? Поради Мирослави Ульяніної
Побічні наслідки від кави:
- Кава стимулює вироблення інсуліну. А хронічно підвищений рівень інсуліну може призвести до ожиріння.
- У каві міститься кофеїн, який збуджує нервову систему, підвищує тиск, сечовиділення, звужує судини. А це у свою чергу може спровокувати утворення целюліту.
- Більше трьох чашок у день викликає зневоднення. Висновок: в день п’ємо 1–2 чашки, якщо при цьому не пити чай.
- Регулярне вживання викликає звикання нервової системи до стимулятора, не отримуючи який, ми стаємо млявими і дратівливими.
Кава з молоком: користь і шкода
- При додаванні молока або вершків подразнююча дію кофеїну на слизову оболонку шлунка знижується. Але у такому разі потрібно також регулювати кількість молока. Адже воно містить жир і молочний цукор – лактозу.
- Якщо ви випили лате – це вважається перекусом, за кількістю калорій так точно. З цієї причини Світлана фус не рекомендує пити каву з молоком між прийомами їжі.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.