Корисні властивості полуниці
11.06.2019
Сезон полуниці у самому розпалі. До кінця червня ми будемо балувати себе смачною і соковитою ягодою, яку можна побачити на всіх прилавках. Які ж корисні властивості цього продукту? І як правильно додавати ягоду у свій раціон? Дієтолог проекту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла про користь полуниці.
Більше на тему: Коктейль на сніданок від Альони Александрової
Корисні властивості полуниці
- Полуниця — джерело багатьох вітамінів, каротину, фолієвої кислоти, мінералів, органічних кислот, клітковини і пектинів.
- За концентрацією вітаміну С полуниця поступається лише кільком видам ягід.
- У восьми середніх ягодах полуниці більше вітаміну С, ніж у цілому апельсині.
- Полуниця — потужний природний засіб для профілактики серцево-судинних, онкологічних та кишкових захворювань.
- Ця ягода смачна також у гарячих стравах. Варіантів поєднання величезна кількість, тому Світлана Фус рекомендує експериментувати.
- Містить всього 36—40 ккал у 100 г.
Також дієтолог проекту «Зважені та щасливі»-9 рекомендує взимку заморожувати полуницю. Адже саме так ягода збереже у собі безліч корисних властивостей.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.