Запечений минтай: рецепт від Альони Александрової
Як харчуватися смачно і правильно – одвічне питання всіх жінок. Які продукти необхідно добирати у свій раціон, щоб відчувати себе комфортно і сито, – знає переможниця домашнього схуднення проекту «Зважені та щасливі»-6 Альона Александрова. Читайте рецепт приготування запеченого минтая в матеріалі.
Сама риба минтай досить багата на корисні елементи. У ній містяться вітаміни А, В, Е, калій, магній, кальцій, залізо, фосфор, цинк, кобальт, марганець, а також корисні жирні кислоти під назвою Омега-3 і Омега-6.
Більше на тему: Грибний паштет: рецепт від Альони Александрової
Минтай – лідер серед всіх риб за вмістом білка і йоду. А йод покращує функцію щитовидної залози та усуває проблеми цього органа. Вартість такого продукту невелика, на відміну від інших багатих на корисні елементи риб. Альона Александрова поділилася новим рецептом приготування корисної та дієтичної страви — запеченого минтая.
Складові:
- Минтай — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 2 шт. (середнього розміру)
- Петрушка — пучок
- Сіль, перець — за смаком
- Фольга
Спосіб приготування:
- Минтай промийте і очистіть. Рибу розріжте навпіл. Поперчіть і трохи додайте солі. Замаринуйте в глибокій мисці з нарізаними шматочками лимона на 1 годину.
- Поки риба маринується, перевертайте її кожні 20 хвилин, щоб вона добре просочилася соком лимона і промаринувалася з усіх боків.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Змішайте з нарізаним пучком петрушки і перемішайте.
- Застеліть деко фольгою і викладіть всю суміш із цибулі та петрушки, зверху на цю подушку покладіть рибку з лимоном. Посипте рибу сумішшю з цибулі та петрушки, щільно з усіх боків закрийте фольгою.
- Поставте у розігріту до 180 °С духовку на 30—35 хвилин.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.