PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvYmlnIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Рецепт вегетаріанського Том Кха від Мирослави Ульяніної

23.01.2019

Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна знає все про правильний раціон харчування. Як необхідно поєднувати продукти, аби збагачувати організм всіма необхідними елементами, знає гуру корисних сніданків. Однією з таких страв є вегетаріанський суп Том Кха, рецепт якого читайте в матеріалі.

Том Кха

Мирослава Ульяніна не прихильниця традиційних слов’янських супів, які варяться на м’ясному бульйоні. Такі страви важкі та перенасичені токсинами, які потрапляють в організм. Овочі, які довго відварюються, втрачають всю користь і всі корисні якості. Проте ведуча «за» овочеві супи, які готуються лічені хвилини. За такого способу приготування користь овочів зберігається, а сульфарофан з броколі — засвоюється.

Більше на тему: Що таке хумус і як його приготувати, розповіла Мирослава Ульяніна

Зберігайте healthy & vegan рецепт тайського Том Кха (vegan tom kha), аби зміцнити свій імунітет й збагатити організм поживними елементами.

Складові:

  • Перець чилі
  • Лемонграс
  • Галангал
  • Листя кафіра
  • Гриби шіїтаке або звичайні шампіньйони
  • Броколі
  • Морква
  • Бебі-кукурудза
  • Бок-чой (сорт китайської капусти)
  • Томати чері
  • Кокосове молоко
  • Соєвий соус
  • Сік лайма

Том Кха

Спосіб приготування:

  1. Дрібно поріжте перець чилі (спочатку очистивши його від насіння). Лемонграс  поріжте на великі шматки. Галангал (з сімейства імбиру, можна ним і замінити) — очистіть і поріжте крупними шматочками.
  2. Закиньте нарізані складові у воду й додайте листя кафіра. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  3. Гриби, капусту броколі, моркву, бебі-кукурудзу, бок-чой, томати чері поріжте і теж додайте до бульйону. Варіть близько 3—4 хвилин, але не більше, аби зберегти вітаміни.
  4. Зменшіть вогонь, додайте густе кокосове молоко, натуральний соєвий соус і сік лайма.
  5. Перець чилі, гімалайську рожеву сіль можете додати за смаком.

P.S. У традиційному варіанті супу Том Кха завжди є тростинний цукор і здебільшого морепродукти чи м’ясо. Але в healthy-варіанті цього немає.


Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Мирослава Ульяніна (@myroslava_ulianina)

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.