Рецепт вегетаріанського Том Кха від Мирослави Ульяніної
Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна знає все про правильний раціон харчування. Як необхідно поєднувати продукти, аби збагачувати організм всіма необхідними елементами, знає гуру корисних сніданків. Однією з таких страв є вегетаріанський суп Том Кха, рецепт якого читайте в матеріалі.
Мирослава Ульяніна не прихильниця традиційних слов’янських супів, які варяться на м’ясному бульйоні. Такі страви важкі та перенасичені токсинами, які потрапляють в організм. Овочі, які довго відварюються, втрачають всю користь і всі корисні якості. Проте ведуча «за» овочеві супи, які готуються лічені хвилини. За такого способу приготування користь овочів зберігається, а сульфарофан з броколі — засвоюється.
Більше на тему: Що таке хумус і як його приготувати, розповіла Мирослава Ульяніна
Зберігайте healthy & vegan рецепт тайського Том Кха (vegan tom kha), аби зміцнити свій імунітет й збагатити організм поживними елементами.
Складові:
- Перець чилі
- Лемонграс
- Галангал
- Листя кафіра
- Гриби шіїтаке або звичайні шампіньйони
- Броколі
- Морква
- Бебі-кукурудза
- Бок-чой (сорт китайської капусти)
- Томати чері
- Кокосове молоко
- Соєвий соус
- Сік лайма
Спосіб приготування:
- Дрібно поріжте перець чилі (спочатку очистивши його від насіння). Лемонграс поріжте на великі шматки. Галангал (з сімейства імбиру, можна ним і замінити) — очистіть і поріжте крупними шматочками.
- Закиньте нарізані складові у воду й додайте листя кафіра. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
- Гриби, капусту броколі, моркву, бебі-кукурудзу, бок-чой, томати чері поріжте і теж додайте до бульйону. Варіть близько 3—4 хвилин, але не більше, аби зберегти вітаміни.
- Зменшіть вогонь, додайте густе кокосове молоко, натуральний соєвий соус і сік лайма.
- Перець чилі, гімалайську рожеву сіль можете додати за смаком.
P.S. У традиційному варіанті супу Том Кха завжди є тростинний цукор і здебільшого морепродукти чи м’ясо. Але в healthy-варіанті цього немає.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.