Зважені та щасливі

Продукти, які перетворять вуглеводи на м’язи

Всі ми любимо солодощі та іншу багату вуглеводами їжу. Але такі продукти залишають зайві сантиметри на талії та згубно впливають за прес. Однак вуглеводи для людини це енергія, а будь-яку енергію можна направити в правильне русло і навіть перетворити на м’язи. Дієтологи проекту «Зважені та щасливі»-8 поділилися списком продуктів, які перетворять вуглеводи на м’язи.

углеводы

Низьковуглеводні дієти, як правило, чудово працюють для схуднення, однак підходять далеко не всім. Через низький вміст вуглеводів ви можете відчувати втому і сонливість, а у деяких людей починаються проблеми зі шлунком.

Що відбувається, коли ми споживаємо вуглеводи

Наш організм розщеплює вуглеводи до рівня моносахаридів (глюкози, фруктози, лактози, галактози), які потім надходять в кровотік. Це призводить до підвищення рівня інсуліну, який транспортує глюкозу до клітин для зберігання або використання як палива. Якщо ж склад енергетичних запасів усе ще повний, тілу доводиться перенаправляти глюкозу на зберігання в інше місце і вона перетворюється на жир.

Ідеальний варіант, коли наше тіло зберігає запаси глюкози виключно у вигляді глікогену, однак у кожної людини цей процес протікає по-різному. На щастя, наразі є безліч наукових досліджень і доповідей, які вирішують цю проблему. Виявляється, деякі натуральні продукти можуть сприяти тому, щоб вживання вуглеводів не підвищувало рівень цукру в крові та не дозволяло глюкозы перетворюватися в жирові запаси.

Що допомагає перетворювати вуглеводи на м’язи

Пажитник (фенугрек)

Пажитник — це однорічна рослина, насіння якої використовують у лікарських цілях. У китайській медицині вже багато століть вважається одним з найкращих засобів лікування цукрового діабету. Сучасні дослідження показали, що пажитник знижує рівень цукру в крові, сповільнюючи швидкість засвоєння вуглеводів.

Також щоденне вживання 100 г насіння пажитника значно знижує рівень цукру в крові у хворих на діабет. Крім того, пажитник входить до складу деяких харчових спортивних добавок для збільшення м’язової маси і полегшує правильне засвоєння вуглеводів нашим організмом.

Більше на тему: Топ-5 корисних сніданків від Мирослави Ульяніної

Злегка підсмажене насіння і порошок з нього часто використовуються як приправа в індійській кухні, а листя зазвичай іде в карі. Ви можете додати трохи підсмажені насіння пажитника до страв з овочів, риби або м’яса.

пажитник

Кориця

Кориця не просто знижує рівень цукру в крові, а в одиничних випадках навіть обертає назад цукровий діабет другого типу. Це відбувається завдяки тому, що кориця досить непогано імітує інсулін в організмі, тим самим покращуючи чутливість ваших клітин до інсуліну.

Більше на тему: 15 порад, як не погладшати під час свят

Допустима доза кориці для діабетиків — не більше однієї чайної ложки на день. Також небажано зловживати цією пряністю вагітним і мамам, які годують груддю, людям з високим кров’яним тиском і проблемами з печінкою, а також дітям до трьох років.

Корица

Гірка диня (момордика)

Ще одна лікарська рослина зі Сходу — гірка диня, або момордика. Вона відома завдяки своїй здатності знижувати рівень цукру в крові і одночасно підвищувати чутливість організму до інсуліну, пригнічує апетит і збільшує толерантність до глюкози. А це означає, що вживання в їжу гіркої дині зменшує приблизно вдвічі шанси заробити діабет другого типу.

Більше на тему: Марина Узелкова про вітаміни

Момордика — екзотичний плід, а тому в наших широтах отримати його можна у вигляді БАДів. Перед цим необхідно упевнитися, що у вас немає протипоказань до їх застосування.

момордика

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.