В якій кількості їсти сало, щоб не погладшати?
Деякі з нас відмовляються від сала, щоб не погладшати. Ми розповімо, в якій кількості можна вживати цей продукт.
Дійсно, сало – калорійний продукт. 100 грамів в середньому – це 800 ккал. Тому можна отримати зайві кілограми, якщо їсти його понад норму, а норма – це 30-50 грамів в день. Якщо людина фізично працює, може з’їсти і більше.
Читайте також: Чи можна дітям їсти солодке до 3-х років?
Терапевт Олена Єгорова порадила: «Я б рекомендувала поміряти талію. Якщо у жінок вона не більше 88 см, а у чоловіків не більше 102 см, – тоді можна. Якщо об’єм більший – це говорить про зайву вагу і ще може бути симптомом цукрового діабету, атеросклерозу, серцево-судинних захворювань, захворювань печінки, підшлункової залози. У цих випадках краще від сала відмовитися. Якщо виключити ці захворювання – сало можна, це корисно і смачно».
Однак якщо його їсти щодня і без міри, є ризик набору ваги.
«У нас є формула: витрати повинні бути більшими за поїдання. Тому можу рекомендувати близько 30 грамів, як 3 шматки ковбаси, рази три на тиждень», – додала фахівець.
Дивіться у відео: