Малинове варення: рецепт приготування на зиму від Юлії Проходи

Ароматне малинове варення можна використовувати у приготуванні випічки і десертів або вживати окремо з чаєм, булочкою або морозивом. Це не лише дуже смачно, а йсправді корисно: варення з малини допомагає в лікуванні застуди та зміцнює імунітет. Аби в холодну пору року ніщо не загрожувало вашому здоров’ю, пропонуємо вже зараз заготовити малинове варення на зиму. Як його зварити, розповість суперфіналістка «МастерШеф. Професіонали» Юлія Прохода.

малинове варення

Більше на тему: Варення з черешні: рецепт приготування на зиму

Для приготування варення з малини можна брати ягоди будь-якого розміру. Головне, щоб вони не були м’ятими або зіпсованими. Якщо ви помітили на малині шкідників, попередньо занурте ягоди в холодну воду з сіллю (20 г на 1 л) і зачекайте 15 хв. Потім помістіть в друшляк і промийте.

Рецепт варення з малини на зиму

рецепт малинового варенья

Інгредієнти:

  • Малина — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1 скл.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену малину очистити від плодоніжок і помістити в емальовану каструлю.
  2. В окремій ємності зварити цукровий сироп і частинами додати його до ягід.
  3. Варити малину з сиропом на середньому вогні близько 15 хв., акуратно помішуючи і знімаючи піну. Коли варення буде готове, піна перестане виділятися. Щоб консистенція вийшла більш однорідною, варення можна перетерти через сито.
  4. Розкладіть варення у стерилізовані банки і закатайте.

Рецепт густого малинового варення з цілими ягодами

малинове варення

Більше на тему: Полуничний джем: рецепт приготування на зиму

Інгредієнти:

  • Малина — 2 кг
  • Цукровий пісок — 3 кг
  • Вода — 7 скл.

Спосіб приготування:

  1. Очистити великі ягоди від сміття, промити.
  2. Далі готувати сироп: висипати цукор в каструлю, влити воду. Дочекатися поки сироп закипить, а цукор розчиниться.
  3. Ягоди малини залити готовим сиропом. Залишити суміш на 3-4 години.
  4. Підготовлені банки та кришки обробити двічі окропом і обсушити.
  5. Далі відокремити ягоди від сиропу. Але сироп знову ставити на вогонь та повільно варити після кипіння ще хвилин 20.
  6. Засипати малину в сироп. Варити 10 хвилин, знімаючи піну.
  7. Розкласти варення по стерилізованим банкам і закатати.

Рецепт малинового варення в мультиварці

малинове варення

Більше на тему: Малиновий чизкейк: дієтичний рецепт без випікання

Інгредієнти:

  • Малина — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Відберіть великі ягоди малини. Промийте їх, видаліть сміття.
  2. Пересипте малину в чашу мультиварки. Зверху все засипте цукром. Перемішувати не треба.
  3. Далі включіть режим «Тушкування», встановивши час на 1 годину.
  4. За час поки готуватися малинове варення промийте банки окропом.
  5. Розкладіть варення по стерилізованим банкам та закатайте.

Смачного!

Читайте нас також у Viber та Telegram СТБ

Все буде смачно дивитись онлайн

Все буде смачно 4 сезон

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: