PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Страви зі шпинатом: топ-5 варіантів приготування

06.06.2019

Сьогодні ми розкриємо секрети, як готувати смачні страви зі шпинатом. В топ-5 добірці суперфіналіста «МастерШеф. Професіонали» Юри Негрича ви знайдете рецепти на будь-який смак. Як готувати страви зі шпинатом — дізнайтеся вже зараз!

Макарони з помідорами та шпинатом

Інгредієнти:

  • 450 г макаронів
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 230 г свіжого листя бебі-шпинату (з обрізаними стеблами)
  • 450 г помідорів чері
  • Сир «Пармезан»
  • Сіль
  • Перець чорний мелений

Приготування:

  1. Відварити макарони в підсоленій воді.
  2. Натерти сир, розрізати помідори навпіл.
  3. Розігріти у великій сковороді оливкову олію, викласти половинки чері, листя шпинату. Готувати 2–3 хв., періодично помішуючи. Шпинат повинен злегка зів’янути.
  4. Готові макарони викласти в пательню з помідорами та шпинатом. Посолити, поперчити й акуратно перемішати.
  5. Подавати на великих круглих тарілках, посипавши тертим «Пармезаном».

страви зі шпинатом рецепти в домашніх умовах

Більше на тему: Кабачки в духовці: 10 рецептів запечених кабачків від Юрія Негрича

Суп зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 2,5 л води або бульйону
  • 2–3 шт. картоплі
  • 0,5–1 шт. моркви
  • 1 шт. білої ріпчастої цибулі
  • ½ пакета замороженого шпинату
  • 1–2 шт. курячих яєць
  • 1–2 ст. л. вершкового масла
  • 1–2 ст. л. рослинної олії
  • Прянощі (майоран, базилік, петрушка — на вибір)
  • 1 шт. лаврового листка
  • Сіль
  • Перець чорний горошком

Приготування:

  1. Почистити картоплю, нарізати невеликими шматочками. Опустити в киплячу воду або бульйон, варити 10 хв. (до напівготовності).
  2. Почистити, дрібно нарізати цибулю. Обсмажити до ніжно-золотистого кольору.
  3. До цибулі додати терту моркву. Смажити 3–4 хв.
  4. Готові цибулю та моркву додати в каструлю з картоплею.
  5. Розтопити в сковорідці вершкове масло, викласти шпинат. Тушкувати 5 хв., щоб шпинат повністю розморозився.
  6. Додати в суп готовий шпинат, перець горошком, лавровий лист, прянощі.
  7. Злегка збити яйця. Розмішати інгредієнти в каструлі так, щоб в центрі утворилася невелика воронка. Влити в неї тонким струменем яйця, постійно помішуючи.
  8. Варити суп ще кілька хвилин. Після вимкнення накрити кришкою та залишити настоюватися 15 хв.

страви зі шпинатом

Фрітата зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 4 курячі яйця
  • 250 г шпинату
  • 70 г твердого сиру
  • 40 г вершкового масла
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 5 г мускатного горіха
  • Помідори чері — для прикрашання (за бажанням)

Приготування:

  1. Шпинат ретельно промити, очистити від стебел, просушити серветкою. Дуже дрібно нарізати.
  2. У пательні розігріти половину вершкового масла, викласти туди шпинат. Додати мускатний горіх.
  3. До шпинату додати соєвий соус. Тушкувати 4–5 хв. на середньому вогні.
  4. Злегка збити яйця. На середній терці натерти сир, додати до яєць. Перемішати.
  5. У миску до яєць та сиру викласти готовий шпинат.
  6. Круглу сковороду зі знімною ручкою змастити вершковим маслом. Розігріти духовку до 170 °C.
  7. Перелити в сковорідку яєчну масу. Смажити 3–5 хв., щоб схопився нижній шар.
  8. Викласти на поверхню фрітати половинки помідорів чері. Випікати в духовці 5–7 хв.
  9. Готову фрітату викласти на блюдо, прикрасити базиліком. Подавати гарячою.

рецепти приготування страв зі шпинатом

Курка зі шпинатом і помідорами

Інгредієнти:

  • 550 г курячої грудки
  • 2–3 помідора сорту «сливки»
  • 170 г шпинату бебі
  • 0,25 склянки сухого білого вина
  • 1 зубок часнику
  • 0,5 ч. л. сушеного орегано
  • 0,5 ч. л. солі та приправ
  • 0,25 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ст. л. рослинної олії

Приготування:

  1. Нарізати кружечками помідори.
  2. Часник почистити, подрібнити.
  3. Посипати куряче філе часником, орегано, сіллю, перцем. Розігріти вершкове масло в сковороді на середньому вогні, викласти туди курку.
  4. Готувати 15–20 хв., перевернувши м’ясо за цей час один раз.
  5. Влити в пательню вино. На курку викласти скибочки помідорів. Готувати 2–3 хв. під кришкою, щоб прогрілися томати.
  6. Додати шпинат. Готувати ще 2–3 хв.
  7. Готову страву подавати гарячою.

страви зі шпинатом топ-5

Більше на тему: Юра Негрич: інтерв’ю із суперфіналістом «МастерШеф. Професіонали»

Салат з тунцем і шпинатом

Інгредієнти:

  • 150 г консервованого тунця
  • 2 пучка шпинату
  • 1 огірок
  • 2–4 помідори
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ст. л. лимонного соку (або будь-якого іншого цитрусового)
  • Сіль

Приготування:

  1. Промити шпинат у холодній воді, обсушити паперовим рушником.
  2. Листочки шпинату додати в миску для салату.
  3. Помити огірок, нарізати на тоненькі скибочки.
  4. Вимити помідори, також нарізати на тоненькі скибочки.
  5. Додати в миску зі шпинатом огірок, помідори й подрібнений тунець.
  6. Приготувати заправку. Перемішати й злегка збити рослинну олію з лимонним соком і діжонською гірчицею.
  7. Полити салат заправкою, злегка посолити за смаком. Замість інтенсивного перемішування злегка розворушити інгредієнти.

блюда со шпинатом

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: