Скільки цукру насправді містять ваші улюблені продукти?
Близько 1 мільйона українців хворі на цукровий діабет. Кожні 10 секунд від його ускладнень у світі помирає 1 людина. Щоб привернути увагу співвітчизників до цього серйозного захворювання, Валерій Ославский влаштував бенкет в центрі найсолодшого міста України. Саме львів’яни першими побачили лікаря в костюмі величезного цукру, а також дізналися, яка норма цієї «білої отрути» безпечна для здоров’я.
Цукровий діабет — це ендокринне захворювання, що характеризується хронічним підвищенням рівня цукру в крові внаслідок абсолютного або відносного дефіциту інсуліну — гормону підшлункової залози. Захворювання призводить до порушення всіх видів обміну речовин, ураження судин, нервової системи, а також інших органів і систем.
Діабет першого типу (10% хворих) – аутоімунне захворювання, викликане нестачею гормону інсуліну.
Діабет другого типу (90% хворих) – порушення обміну речовин в організмі, найчастіше викликане ожирінням.
Добова норма цукру – 6 чайних ложок. Навіть якщо ви п’єте чай або каву без цукру, це не означає, що ви не перевищуєте добову дозу. Скільки ж насправді цукру містять ваші улюблені страви?