Вівсяно-морквяне печиво — пряне, з хрусткою скоринкою і м’яке всередині. Не бійтеся моркви — вона тільки надає соковитість і ароматність печінкою. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.
Більше на тему: Секрети приготування смачного борщу від Юрія Ковриженка
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 300-400 г
- Яйце куряче — 1 шт.
- Морква велика — 1 шт.
- Вівсяні пластівці — 1,5 стак.
- Розпушувач тіста — 1 ч. л.
- Сіль — 1,5 ч. л.
- Кориця — 1,5 ч. л.
- Горіх мускатний — 0,5 ч. л.
- Цукор — 100 г
- Олія — 3-4 ст. л.
За смаком можна додати:
- Кокосову стружку
- Горіхи
- Сухофрукти
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно, корицю, мускатний горіх, сіль і розпушувач для тіста. Додайте натерту моркву на дрібній тертці. Ретельно перемішайте.
- Окремо змішайте масло і цукор. Додайте збите яйце і перемішайте.
- З’єднайте всі отримані суміші перемішавши між собою. Додайте вівсяні пластівці, і, за бажанням, сухофрукти, кокосову стружку або горіхи. Знову перемішайте.
- На застелене пергаментом деко обережно столовою ложкою викладіть отриману суміш.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 10-15 хвилин. Край печива повиннен бути золотистого кольору. Дайте охолонути.
Більше на тему: Млинці з сиром і зеленню: рецепт від «Страва честі»
Смачного!