X

Євген Клопотенко та Тетяна Висоцька приготували Молочний кисіль та Гомілки з соусом з зелених томатів

На СТБ відбулась прем’єра другого сезону кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». У восьмому випуску на кухню завітала ведуча проєктів «Таємниці ДНК», «ДНК. Свої» та «Вікна новини» Тетяна Висоцька. Разом з Євгеном вони приготували дві неймовірні українські страви. 

Куштувати українське, дивитись українське, досліджувати Україну на смак, надихатись силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Щосуботи до ведучого, українського шеф-кухаря, ресторатора, амбасадора борщу і дослідника національної кухні Євгена Клопотенка, приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії.

Як і раніше, Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, українська телеведуча принесла на кухню проєкту бланманже – французьке желе! Євген Клопотенко запропонував приготувати український молочний кисіль. 

Інгредієнти: 

  • Картопля  – 1 кг.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ст.л.

Спосіб приготування: 

Для приготування молочного киселю спочатку потрібно зробити крохмаль: натираємо на дрібну терку один кілограм старої картоплі, те, що у нас вийшло, перекладаємо в марлю і зціджуємо через марлю та сито, чекаємо одну годину, поки крохмаль випаде вниз, а рідина підніметься догори, далі знімаємо рідину і отримуємо готовий крохмаль. Беремо 0,5 л молока та розділяємо на дві частини: одну частину молока нагріваємо, додаємо туди чайну ложку ванільного цукру і столову ложку меду, все гарно змішуємо. Крохмаль, який вийшов, додаємо до іншої частини молока, потім дві частини молока змішуємо та доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, переливаємо в дві тарілки та ставимо у холодильник на 3 – 4 години і можемо куштувати. 

Більше на тему: Євген Клопотенко та Олексій Суровцев приготували Крученик з куркою та Качку з баношем, вурдою та грушею

Друга страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – Курячі гомілки з соусом з зелених томатів.    

Інгредієнти: 

  • Гомілки – 8 шт.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Сіль.
  • Гірчиця.

Соус:

  • Зелені томати – 4 шт.
  • Зелений гострий перець – 1 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Петрушка.
  • Лимон.
  • Сіль.

Спосіб приготування: 

Беремо 7 – 8 гомілок, нарізаємо чотири цибулини напівкільцями. Половину нарізаної цибулі викладаємо на дно форми, далі викладаємо гомілки, солимо їх, додаємо гірчицю, закриваємо зверху другою частиною цибулі, а також фольгою, і відправляємо до духовки при температурі 200 градусів  на одну годину. Для приготування соусу на основі прекрасних зелених томатів беремо чотири зелені томати і нарізаємо їх на чверті, один стручок зеленого гострого перцю та петрушку, це все гарно ріжемо та перебиваємо у блендері з додаванням 50 мл олії, солі та лимону. Беремо гомілки та куштуємо з соусом. 

Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 щосуботи, о 10:00 на СТБ! 

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

Категорії: Без категорії