На СТБ відбулась прем’єра другого сезону кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». У восьмому випуску на кухню завітала ведуча проєктів «Таємниці ДНК», «ДНК. Свої» та «Вікна новини» Тетяна Висоцька. Разом з Євгеном вони приготували дві неймовірні українські страви.
Куштувати українське, дивитись українське, досліджувати Україну на смак, надихатись силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Щосуботи до ведучого, українського шеф-кухаря, ресторатора, амбасадора борщу і дослідника національної кухні Євгена Клопотенка, приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії.
Як і раніше, Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, українська телеведуча принесла на кухню проєкту бланманже – французьке желе! Євген Клопотенко запропонував приготувати український молочний кисіль.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Молоко – 0,5 л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Мед – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Для приготування молочного киселю спочатку потрібно зробити крохмаль: натираємо на дрібну терку один кілограм старої картоплі, те, що у нас вийшло, перекладаємо в марлю і зціджуємо через марлю та сито, чекаємо одну годину, поки крохмаль випаде вниз, а рідина підніметься догори, далі знімаємо рідину і отримуємо готовий крохмаль. Беремо 0,5 л молока та розділяємо на дві частини: одну частину молока нагріваємо, додаємо туди чайну ложку ванільного цукру і столову ложку меду, все гарно змішуємо. Крохмаль, який вийшов, додаємо до іншої частини молока, потім дві частини молока змішуємо та доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, переливаємо в дві тарілки та ставимо у холодильник на 3 – 4 години і можемо куштувати.
Більше на тему: Євген Клопотенко та Олексій Суровцев приготували Крученик з куркою та Качку з баношем, вурдою та грушею
Друга страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – Курячі гомілки з соусом з зелених томатів.
Інгредієнти:
- Гомілки – 8 шт.
- Цибуля – 4 шт.
- Сіль.
- Гірчиця.
Соус:
- Зелені томати – 4 шт.
- Зелений гострий перець – 1 шт.
- Олія – 50 мл.
- Петрушка.
- Лимон.
- Сіль.
Спосіб приготування:
Беремо 7 – 8 гомілок, нарізаємо чотири цибулини напівкільцями. Половину нарізаної цибулі викладаємо на дно форми, далі викладаємо гомілки, солимо їх, додаємо гірчицю, закриваємо зверху другою частиною цибулі, а також фольгою, і відправляємо до духовки при температурі 200 градусів на одну годину. Для приготування соусу на основі прекрасних зелених томатів беремо чотири зелені томати і нарізаємо їх на чверті, один стручок зеленого гострого перцю та петрушку, це все гарно ріжемо та перебиваємо у блендері з додаванням 50 мл олії, солі та лимону. Беремо гомілки та куштуємо з соусом.
Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 щосуботи, о 10:00 на СТБ!