Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

Євген Клопотенко та Тетяна Висоцька приготували Молочний кисіль та Гомілки з соусом з зелених томатів

На СТБ відбулась прем’єра другого сезону кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». У восьмому випуску на кухню завітала ведуча проєктів «Таємниці ДНК», «ДНК. Свої» та «Вікна новини» Тетяна Висоцька. Разом з Євгеном вони приготували дві неймовірні українські страви. 

Український молочний кисіль від Євгена Клопотенка

Куштувати українське, дивитись українське, досліджувати Україну на смак, надихатись силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Щосуботи до ведучого, українського шеф-кухаря, ресторатора, амбасадора борщу і дослідника національної кухні Євгена Клопотенка, приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії.

Як і раніше, Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, українська телеведуча принесла на кухню проєкту бланманже – французьке желе! Євген Клопотенко запропонував приготувати український молочний кисіль. 

Український молочний кисіль від Євгена Клопотенка

Інгредієнти: 

  • Картопля  – 1 кг.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ст.л.

Спосіб приготування: 

Для приготування молочного киселю спочатку потрібно зробити крохмаль: натираємо на дрібну терку один кілограм старої картоплі, те, що у нас вийшло, перекладаємо в марлю і зціджуємо через марлю та сито, чекаємо одну годину, поки крохмаль випаде вниз, а рідина підніметься догори, далі знімаємо рідину і отримуємо готовий крохмаль. Беремо 0,5 л молока та розділяємо на дві частини: одну частину молока нагріваємо, додаємо туди чайну ложку ванільного цукру і столову ложку меду, все гарно змішуємо. Крохмаль, який вийшов, додаємо до іншої частини молока, потім дві частини молока змішуємо та доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, переливаємо в дві тарілки та ставимо у холодильник на 3 – 4 години і можемо куштувати. 

Більше на тему: Євген Клопотенко та Олексій Суровцев приготували Крученик з куркою та Качку з баношем, вурдою та грушею

Друга страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – Курячі гомілки з соусом з зелених томатів.    

Український молочний кисіль від Євгена Клопотенка

Інгредієнти: 

  • Гомілки – 8 шт.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Сіль.
  • Гірчиця.

Соус:

  • Зелені томати – 4 шт.
  • Зелений гострий перець – 1 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Петрушка.
  • Лимон.
  • Сіль. 

Спосіб приготування: 

Беремо 7 – 8 гомілок, нарізаємо чотири цибулини напівкільцями. Половину нарізаної цибулі викладаємо на дно форми, далі викладаємо гомілки, солимо їх, додаємо гірчицю, закриваємо зверху другою частиною цибулі, а також фольгою, і відправляємо до духовки при температурі 200 градусів  на одну годину. Для приготування соусу на основі прекрасних зелених томатів беремо чотири зелені томати і нарізаємо їх на чверті, один стручок зеленого гострого перцю та петрушку, це все гарно ріжемо та перебиваємо у блендері з додаванням 50 мл олії, солі та лимону. Беремо гомілки та куштуємо з соусом. 

Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 щосуботи, о 10:00 на СТБ! 

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: