«МастерШеф»-14: битва кітелів за крок до фіналу у 17 випуску
Сімка аматорів розпочала битву за звання найкращого кухаря країни. 17 випуск проєкту «МастерШеф»-14 став тим самим «трампліном» до фіналу, завдяки якому кожен зміг реалізувати всі свої ідеї. Проте цей місточок міг перетворитися на велику прірву у досягненні мрії. Кожна помилка вартувала місця на проєкті. Після кожного конкурсу судді прощалися з одним учасником. Хто наблизився до кульмінації кулінарної подорожі? Читайте в матеріалі STB.UA.
Більше жодних битв чорних. Судді підготували особливе випробування, яке складалося з трьох етапів. Три класичні страви, три класичні рецепти, три класичні процеси. Якщо хтось досі не вивчив класику, йому не місце у фіналі.
Перше завдання — приготувати за 15 хвилин класичний французький сніданок — омлет Пуляр. За підсумками цього випробування на балкон піднялися Аннет і Настя. Всі інші вирушили до другого етапу.
На черзі завдання на 30 хвилин. Шоколадний фондан — класичний французький десерт, назва якого перекладається, як «шоколад, що тане». Наталка та Христина впоралися із завданням і піднялися на балкон.
Останній етап вимагав від тих, хто залишився, приготувати котлету по-київськи. Тут важливо, аби котлета мала характерну кісточку зовні, а всередині рідке масло, що витікає при розрізанні. На жаль, після цього раунду проєкт залишила Ірина Хандажевська.
«Сьогодні буде важливе і складне випробування. Ви маєте правильно організувати свій час. Ви вже в кітелях, тож час зрозуміти цінність кожної хвилини. Готуємо Біф Веллінгтон. На приготування страви дамо вам 45 хвилин», — повідомили судді.
Цього часу дійсно замало, адже страва доволі складна. Складається з ніжної молодої яловичої вирізки або Шато філе, загорнутої в шпинатний млинець та дюксель, покритої хрустким шаром прошуто і загорнутої в листкове тісто.
Більше на тему: Хто отримав кітелі у 16 випуску проєкту «МастерШеф»-14?
Якщо учасник бажає заробити додатковий час, паралельно з основною стравою потрібно готувати амісбуш. Таким чином, судді можуть додати до 10 хвилин за кожну смачну «розвагу рецепторів рота».
Найкраще впоралися Крістіна Брзак і Наталка Нікішина. Судді вирішили дати дівчатам можливість не змагатися у третьому випробуванні, а миттєво переходити до наступного випуску!
Традиційно, наприкінці сезону кожен отримав продукти з кастингу. Час показати, як аматори виросли за 17 тижнів.
Хто залишив проєкт «МастерШеф»-14 у 17 випуску від 21.12.2024?
За крок до фіналу проєкт «МастерШеф»-14 залишили Ірина Хандажевська, Дмитро Горбачов і Наталя Корольова.
В останньому випробуванні результат Дмитра не вразив суддівську трійку. Наталя також допустилася незначних помилок. Проте вони стали вирішальними.
Хто пройшов у півфінал проєкту «МастерШеф»-14?
У півфінал пройшли Аннет, Крістіна, Наталка та Настя. Хто ж переможе у 14 сезоні кулінарного проєкту «МастерШеф»-14 — дізнайтеся наступної суботи, 28 грудня!