Абрикосовий пиріг: рецепт від Катерини Пєскової
06.07.2021
Абрикосовий пиріг – чудовий літній десерт, який точно смакуватиме ласунам. Своїм рецептом приготування поділилася фіналістка «МастерШеф. Професіонали» Катерина Пєскова. Покроковий рецепт абрикосового пирога читайте в матеріалі.
Більше на тему: Абрикосовий пиріг: топ-3 варіантів приготування
Інгредієнти:
- цукор – 50 г
- абрикоси – 200 г
- ром – 20 г
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 200 г
- яйця – 4 шт.
- борошно – 250 г
- розпушувач – 8 г
- абрикоси – 200 г
- мигдальні пелюстки – 30 г
Більше на тему: Топ-3 абрикосових джемів за 30 хвилин
Приготування:
- Робимо карамель. На розігріту сковороду висипаємо 50 г цукру. Щойно з’являється перша ділянка розтопленого цукру, вмішуємо ще не розтоплені залишки цукру.
- Нарізаємо абрикоси, очищаємо їх від кісточок.
- У розтоплену карамель додаємо абрикоси і залишаємо на маленькому вогні.
- Вершкове масло змішуємо з цукром і збиваємо блендером.
- До абрикосів у карамелі доливаємо ром. На високій температурі спирт відразу почне випаровуватися і буде характерний звук шипіння. Знімаємо з вогню і проціджуємо.
- В олійно-цукрову масу додаємо 4 яйця і збиваємо. Туди ж засипаємо 200 г борошна і розпушувач.
- В отримане тісто додаємо абрикоси і трохи збиваємо блендером, після чого перемішуємо ложкою.
- Виливаємо тісто в форму. Зверху хаотично висипаємо 200 г нарізаних абрикосів і посипаємо мигдальними пелюстками.
- Ставимо у духовку на 60–70 хвилин.
Більше на тему: Як вибрати персики, абрикоси й нектарини