МастерШеф

Торт «П’яна вишня»: рецепт від Юлії Акименко

«П’яна вишня» це класичний бісквіт з додаванням вишні, шоколаду та збитих вершків. У світі його також називають «Шварцвальд» та «Black forest» («Чорний ліс»). Для дитячого свята ця смакота точно не підійде, але однозначно порадує дорослих. Своїм рецептом поділилася найсексуальніша учасниця «МастерШеф»-9 Юлія Акименко. Покроковий рецепт приготування торта «П’яна вишня» читайте в матеріалі.

Торт «Пьяная вишня»: рецепт от Юлии Акименко

Інгредієнти для бісквіта:

  • яйця 3 шт.
  • цукор 150 г
  • борошно 100 г
  • какао 40 г
  • розпушувач 1 ч. л.

Приготування:

  1. Білки відокремити від жовтків і збити окремо з цукром.
  2. Акуратно змішати білки з жовтками силіконовою лопаткою.
  3. Взяти сито і поступово просіяти всі сухі інгредієнти, одночасно вмішуючи їх у яєчну масу. Рухи повинні бути спрямовані у одному напрямку, знизу доверху.
  4. Переливаємо тісто у форму і ставимо на 2025 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
  5. Перевіряємо час від часу готовність бісквіта дерев’яною зубочисткою.
  6. Готовий бісквіт виймає і ставимо остигати.

Більше на тему: Кекс «Чорний ліс» від Єлизавети Глінської

Інгредієнти для пропитки:

«Попередньо за добу я замочила вишню в коньяку. Потім дістала, процідила і добре віджала вишню від зайвої рідини», ділиться Юлія.

  • коньяк із соком вишні третина склянки
  • кава 2 ч. л.
  • кип’ячена вода

Приготування:

  1. З’єднати всі інгредієнти і перемішати.
  2. Дати настоятися.

Інгредієнти для крему:

  • рикота 250 г
  • філадельфія 50 г
  • яйця 3 шт.
  • цукор приблизно 150 г

Приготування: ⠀

  1. Білки відокремити від жовтків. Збити те й інше з цукром. Білки збиваємо несильно, щоб крем вийшов ріденький.
  2. До збитих жовтків додаємо 2 види сиру і перемішуємо до однорідності. Можна навіть акуратно збити.
  3. Додаємо білки і перемішуємо. Куштуємо, і якщо все подобається, значить, крем готовий.

Збираємо десерт:

  • На дно креманки викладаємо бісквіт, який ми зволожили у пропитці.
  • Додаємо вишню і зверху покриваємо кремом. Продовжуємо укладати шари, поки не закінчиться місце.
  • Зверху посипаємо какао і прикрашаємо свіжими ягодами.
Переглянути цей допис в Instagram

Смачного!

Джерело: Instagram yulia_akimenkooo

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: