Карамельний пудинг з родзинками, журавлиною і горіхами: рецепт від Лізи Глінської
04.11.2019
Пудинг – традиційний англійський десерт. У його основі лежать яйця, крупа, молоко, сир, борошно і фрукти. Своїм рецептом карамельного пудингу з родзинками, журавлиною і горіхами поділилася суддя «МастерШеф» Ліза Глінська. Покроковий рецепт карамельного пудингу читайте в матеріалі.
Інгредієнти для здобної випічки:
- борошно – 350 г
- дріжджі свіжі пресовані ––15 г
- цукор – 60 г
- сіль – 3 г
- яйця – 300 г (6 яєць)
- вершкове масло – 200 г
- цедра апельсина – 1 шт.
Приготування:
- У чаші комбайна насадкою «гак» змішати яйця, цедру, цукор.
- Додати борошно з дріжджами, сухими або пресованими. Якщо пресовані свіжі, то їх краще розтерти пальцями з борошном і сіллю.
- Коли все борошно зволожиться, додайте кубики вершкового масла.
- Вимішуйте на невеликих оборотах протягом 10 хвилин, все масло не вмішається. Вам може здатися, що тісто трохи рідкувате, але ні. Все в порядку і додавати зайве борошно не потрібно. Це тісто підійде для «Баба Ром», «Саварен».
- Залиште тісто відпочити при кімнатній температурі на 1 годину.
- Потім трохи помніть, перемішайте, залийте у форми до середини. Можна використовувати металеві або паперові форми для пасок.
- Форми можна промазати вершковим маслом і присипати борошном.
- Залиште тісто в теплому місці без протягів для підходу на 1–1,5 години.
- Відправляємо випікати в розігріту до 170 градусів духовку на 25–40 хвилин, залежить від розміру випічки.
- Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Даємо випічці охолонути і рвемо її на невеликі шматочки. Їх ми будемо просочувати кустардом і запікати.
Інгредієнти для карамельного кустарду:
- цукор – 130 г
- вершки (від 30 до 36% жирності) – 300 мл
- молоко – 200 мл
- жовток – 100 г (5 жовтків)
- ваніль – за бажанням
Приготування:
- Цукор насипаємо в сотейник і на вогонь, не мішаємо, доводимо до стану темної карамелі.
- Знімаємо з вогню і заливаємо тонкою цівкою гарячі вершки.
- Пропускаємо через сито, додаємо жовток, змішаний з молоком, і ваніль. Можна додати чорний ром – 50 мл.
- Заливаємо кустард у заздалегідь підготовлену «здобну крихту», перемішуємо, щоб кожен шматочок просочився.
- Додаємо родзинки, кубики кураги, обсмажені горіхи, журавлину, а кількість регулюєте самостійно.
- Заливаємо підготовлену масу у форму. Це може бути роз’ємне кільце, але його потрібно добре обгорнути фольгою. Або форма для кексу, змащувати її нічим не потрібно.
- Випікати будемо на водяній бані за температури 140 градусів – від 30 до 50 хвилин, залежить від форми.
- Дістаньте готовий пудинг з духовки. Нехай охолоне. Переставте в холодильник на 2–3 години для стабілізації кустарда.
Смачного!
Джерело: Instagram – lizaglinskaya