Рибний закритий пиріг з цибулею-пореєм: рецепт від Лізи Глінської
04.09.2019
Рибний закритий пиріг дуже смачний і ситний завдяки поєднанню безпосередньо риби і тіста. Покроковий рецепт рибного закритого пирога з цибулею-пореєм від судді «МастерШеф. Професіонали» Лізи Глінської читайте в матеріалі.
Інгредієнти для тіста бризе:
- борошно – 250 г
- вершкове масло – 150 г
- яйця – 1 шт.
- холодне молоко – 1 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- дрібка солі
Приготування тіста бризе:
- Змішайте в мисці борошно, сіль і цукор. Додайте кубики холодного вершкового масла і розітріть кінчиками пальців, до утворення крихти.
- В отриману крихту вилийте яйце з холодним молоком.
- Замісити тісто (довго вимішувати не рекомендую).
- Розділіть тісто на 2 частини (1/3 і 2/3) і розкачайте між двома листами пергаменту.
- Приберіть його на 1 годину в холодильник.
Інгредієнти для начинки:
- риба (сьомга або форель) – 100 г
- яйця – 1 шт.
- вершки (від 10 до 33% жирності) – 100 мл
- біла частина цибулі-порею – 200 г
- вершкове масло – 20 г
- рослинна олія – 10 мл
- твердий сир – 50 г
- сіль
Начинку приготувати так:
- Наріжте білу частину цибулі-порею тонкими кільцями.
- Обсмажте її на суміші рослинної олії та вершкового масла до світло-золотистого кольору.
- Перекладіть обсмажену цибулю в миску і додайте шматочки риби (розмір 1 см на 1 см).
- Змішайте яйця з вершками, сіллю (будьте уважні, не пересолити, оскільки сир може бути солоним), цибулею, рибою і сиром.
Збираємо пиріг:
- 2/3 розкачаного тіста покладіть у форму діаметром 22–24 см (висота 2.5–3 см). Викладіть начинку, накрийте 1/3 тіста.
- Зріжте зайве тісто.
- Змастіть верх пирога жовтком з молоком (1 жовток + 1 ст. л. молока). Випікайте за температури 170 градусів 30–35 хвилин (до готовності).
Смачного!
Джерело: Instagram – lizaglinskaya