Грушевий конфітюр на білому вині: рецепт від Лізи Глінської
28.08.2019
Як щодо грушевого конфітюра на білому вині з ваніллю й ароматною корицею? Суддя «МастерШеф» Ліза Глінська поділилася своїм рецептом цієї надзвичайно смачної страви. Покроковий рецепт грушевого конфітюра на білому вині читайте в матеріалі.
Інгредієнти:
- груші (без шкірки і насіння) — 1 кг
- цукор — 1 кг
- біле напівсухе вино — 500 мл
- пектин (цитрусовий) — 10 г
- палички кориці — 2 шт.
- стручок ванілі — 1 шт.
Більше на тему: Виноградний конфітюр з лаймом: покроковий рецепт
Приготування:
- Ставимо на вогонь вино з 1/2 частиною цукру, корицею і ванільним стручком або ванільним цукром.
- Ванільний стручок потрібно розрізати уздовж і дістати «ванільну ікру», додати її у вино, стручок нарізати шматочками і покласти туди ж.
- Доводимо до кипіння, проварюємо 3—4 хвилини.
- Очищаємо груші від шкірки і насіння, нарізаємо кубиком 2 на 2 см. У вас має вийти 1 кг такої очищеної груші.
- Додаємо у винний сироп кубики груші, проварюємо 5—7 хвилин, відставляємо настоятися до повного охолодження.
- Цукор змішуємо з пектином і, помішуючи вінчиком, вводимо у сироп з грушею.
- Доводимо до кипіння, проварюємо 4—5 хвилин.
- Розливаємо у заздалегідь підготовлені банки і закручуємо.
Смачного!
Джерело: Instagram – lizaglinskaya