МастерШеф

Грушевий конфітюр на білому вині: рецепт від Лізи Глінської

Як щодо грушевого конфітюра на білому вині з ваніллю й ароматною корицею? Суддя «МастерШеф» Ліза Глінська поділилася своїм рецептом цієї надзвичайно смачної страви. Покроковий рецепт грушевого конфітюра на білому вині читайте в матеріалі.

Грушевый конфитюр

Інгредієнти:

  • груші (без шкірки і насіння) 1 кг
  • цукор 1 кг
  • біле напівсухе вино 500 мл
  • пектин (цитрусовий) 10 г
  • палички кориці 2 шт.
  • стручок ванілі 1 шт.

Більше на тему: Виноградний конфітюр з лаймом: покроковий рецепт

Приготування:

  1. Ставимо на вогонь вино з 1/2 частиною цукру, корицею і ванільним стручком або ванільним цукром.
  2. Ванільний стручок потрібно розрізати уздовж і дістати «ванільну ікру», додати її у вино, стручок нарізати шматочками і покласти туди ж.
  3. Доводимо до кипіння, проварюємо 34 хвилини.
  4. Очищаємо груші від шкірки і насіння, нарізаємо кубиком 2 на 2 см. У вас має вийти 1 кг такої очищеної груші.
  5. Додаємо у винний сироп кубики груші, проварюємо 57 хвилин, відставляємо настоятися до повного охолодження.
  6. Цукор змішуємо з пектином і, помішуючи вінчиком, вводимо у сироп з грушею.
  7. Доводимо до кипіння, проварюємо 45 хвилин.
  8. Розливаємо у заздалегідь підготовлені банки і закручуємо.
Переглянути цей допис в Instagram

Смачного!

Джерело:  Instagram – lizaglinskaya

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram  СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: