Сливовий або абрикосовий конфітюр з Мадерою і мускатним горіхом: рецепт від Лізи Глінської
10.08.2019
Зараз стільки абрикос і слив, що саме час приготувати сливовий або абрикосовий конфітюр з Мадерою і мускатним горіхом. Цей сливовий джем б’є всі рекорди – один з найлегших і швидких в приготуванні! Ліза Глінська, ведуча «МастерШеф»-9 розповідає як це зробити.
Більше на тему: Полуничний смузі: рецепт корисного та смачного напою
При бажанні сливи можна замінити абрикосами.
Інгредієнти:
- сливи – 1 кг (це вже вага без кісточок)
- цукор – 800 г
- вино «Мадера» – 0,5 л
- мускатний горіх – 1/3 ч.л.
Більше на тему: Як приготувати сорбет: топ-10 рецептів в домашніх умовах
Приготування:
- Відправляємо в сотейник цукор з «Мадерою» і мускатний горіх, проварюємо 4-5 хвилин.
- Додаємо шматочки сливи, проварюємо на слабкому вогні 20 – 25 хвилин.
- Знімаємо з вогню, розливаємо по банках!
Все геніальне просто! Смачного.