МастерШеф

Клафуті з черешнями: рецепт від Лізи Глінської

Клафуті  десерт французької класики. Поки нам доступна величезна кількість свіжих ягід і фруктів, неважко приготувати цей солодкий шедевр. Який клафуті приготувати: з вишнею, черешнею, абрикосом, персиком, чорницею, полуницею? Вибирайте самі. Своїм рецептом клафуті поділилася суддя «МастерШеф» Ліза Глінська. Покроковий рецепт клафуті з черешнею читайте в матеріалі.

«Клафуті» з черешнями: рецепт від Лізи Глінської

Інгредієнти:

  • яйця 200 г (4 шт.)
  • цукор 80 г (якщо це абрикос, черешня, персик; якщо вишня, не дуже солодка полуниця, то кількість цукру потрібно збільшити)
  • борошно 100 г
  • вершки (жирність 10%) 300 мл (можна замінити молоком)
  • черешні 500 г

Прянощі це вже за вашим бажанням. Наприклад: до персиків, абрикосів, манго прекрасно підходить кориця, мускатний горіх, бодян, кардамон, а ось ваніль, звичайно, поєднується практично з усіма фруктами і ягодами. Вибір за вами.

Приготування:

  1. Увімкніть духовку на 180 градусів.
  2. Змішайте в мисці за допомогою вінчика (збивати нічого не потрібно) яйця з цукром, прянощами, додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Тепер можна залити вершки, перемішати до однорідності. Маса для клафуті готова.

У мене форми керамічні. У них красиво випікати, подавати і фотографувати, але дістати з неї клафуті, не пошкодивши його, не завжди вдається. Якщо форма, як у мене, тоді перестрахуйтеся, промажте її вершковим маслом, на дно приклейте коло з пергаменту. Якщо форма роз’ємна металева, виконайте все те ж саме і зовні форму оберніть фольгою, про всяк випадок, щоб маса для клафуті ніде не витікала. А взагалі, клафуті ідеально подавати порційно, як крем-брюле.

Більше на тему: Меренговий рулет з ягодами: рецепт від Лізи Глінської

  1. Підготуємо форму.
  2. У підготовлену форму укладіть ягоди або часточки фруктів.
  3. Залийте підготовлену масу і випікайте при 180 градусах від 30 до 45 хвилин. У мене велика форма і час випікання затягнувся до 45 хвилин.
  4. Якщо це вишня або черешня, то краще кісточки не виймати, інакше ягода пустить сік і ваш клафуті вийде водянистим і непропеченим.
  5. Дайте клафуті трохи часу, щоб він охолов, присипте цукровою пудрою і подавайте.
Переглянути цей допис в Instagram

Смачного!

Джерело: Instagram lizaglinskaya

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: