Цибулевий суп: рецепт від Лізи Глінської
25.05.2019
Цибулевий суп – найулюбленіша рідка страва французів. Його популярність можна порівняти тільки з нашим борщем. Але, щоб він вийшов дійсно смачним, кожна господиня повинна знати кілька секретів його приготування. Покроковий рецепт цибулевого супу від судді «МастерШеф. Професіонали» Лізи Глінської читайте в матеріалі.
Інгредієнти:
- цибуля ріпчаста – 2 кг
- курячий бульйон – 2 л
- вершкове масло – 200 г
- сіль, білий перець, свіжий чебрець (за бажанням)
- багет – 1 шт.
- сир грюєр
Приготування:
- Для цибулевого супу нарізка цибулі – «пір’я», і чим тонше, тим краще.
- У процесі приготування цибуля має практично розчинитися в бульйоні.
- Дуже важливий момент: першу годину вогонь під каструлею повинен бути дуже маленьким.
- Покладіть вершкове масло в каструлю, дайте розтопитися, додайте цибулю, посоліть, накрийте кришкою і томіть не менш години, а краще півтори.
- Не забувайте помішувати.
- Через півтори години можна додати курячий бульйон і вже тоді зробити вогонь побільше і дати супу покипіти ще 10–15 хв.
- Довести до смаку, посолити, поперчити.
Поради від Лізи Глінської:
- щодо консистенції: пропоную половину супу подрібнити за допомогою блендера і з’єднати з рештою;
- подається він з багетом, попередньо підсушеним в духовці, зверху натерти сир;
- в Парижі такий суп подається практично у всіх ресторанах.
- у Франції його подають щільно закривши шматочками багета і рясно присипавши тертим сиром.
Смачного!
Джерело: Instagram – lizaglinskaya