МастерШеф

Цибулевий суп: рецепт від Лізи Глінської

Цибулевий суп найулюбленіша рідка страва французів. Його популярність можна порівняти тільки з нашим борщем. Але, щоб він вийшов дійсно смачним, кожна господиня повинна знати кілька секретів його приготування. Покроковий рецепт цибулевого супу від судді «МастерШеф. Професіонали» Лізи Глінської читайте в матеріалі.

луковый суп рецепт от лизы глинской

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста 2 кг
  • курячий бульйон 2 л
  • вершкове масло 200 г
  • сіль, білий перець, свіжий чебрець (за бажанням)
  • багет 1 шт.
  • сир грюєр

Приготування:

  1. Для цибулевого супу нарізка цибулі «пір’я», і чим тонше, тим краще.
  2. У процесі приготування цибуля має практично розчинитися в бульйоні.
  3. Дуже важливий момент: першу годину вогонь під каструлею повинен бути дуже маленьким.
  4. Покладіть вершкове масло в каструлю, дайте розтопитися, додайте цибулю, посоліть, накрийте кришкою і томіть не менш години, а краще півтори.
  5. Не забувайте помішувати.
  6. Через півтори години можна додати курячий бульйон і вже тоді зробити вогонь побільше і дати супу покипіти ще 1015 хв.
  7. Довести до смаку, посолити, поперчити.

Поради від Лізи Глінської:

  • щодо консистенції: пропоную половину супу подрібнити за допомогою блендера і з’єднати з рештою;
  • подається він з багетом, попередньо підсушеним в духовці, зверху натерти сир;
  • в Парижі такий суп подається практично у всіх ресторанах.
  • у Франції його подають щільно закривши шматочками багета і рясно присипавши тертим сиром.

Смачного!

Джерело: Instagram – lizaglinskaya

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: