МастерШеф

Рецепт ванільного чизкейка з полуничним соусом від Лізи Глінської

Ресторанний ванільний чизкейк з полуничним соусом можна з легкістю приготувати вдома. Щоб цей смачний десерт дійсно вийшов неймовірним на смак, потрібно знати кілька секретів приготування. Покроковий рецепт ванільного чизкейка з полуничним соусом від судді «МастерШеф. Професіонали» Лізи Глінської читайте в матеріалі.

рецепт ванильного чизкейка с клубничным соусом

Інгредієнти для пісочної основи:

  • крекер — 200 г
  • вершкове масло — 100 г

Інгредієнти для сирної начинки:

  • сир (жирність 5—9%) — 300 г
  • сир «Філадельфія» — 350 г
  • вершки (жирність не менше 30%) — 300 мл
  • цукор — 150 г
  • яйця — 6 шт.
  • термостійкий ванільний цукор
  • кукурудзяний крохмаль — 30 г

Більше на тему: Великий піст 2019: морквяний кекс з апельсиновою глазур’ю

Інгредієнти для полуничного соусу:

  • полуниця — 200 г
  • лимонна кислота — 1 г
  • цукор — 40 г
  • пектин NH — 4 г

Приготування:

  1. Подрібнюємо за допомогою блендера крекер, додаємо розтоплене вершкове масло.
  2. Укладаємо масу в роз’ємну форму, застелену пергаментом.
  3. Розрівнюємо за допомогою гладкої склянки. Випікаємо основу для чизкейку за температури 170 °С 5—7 хвилин.
  4. Збиваємо блендером сир, сир «Філадельфія», цукор, вершки, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор до однорідної маси, без крупинок.
  5. Додаємо яйця, перемішуємо.
  6. Виливаємо сирну начинку поверх піщаної основи. Випікаємо за температури 100 °С 2—2,5 години.
  7. На нижній ярус духовки встановлюємо ємність з окропом — так чизкейк при випіканні не потріскається.
  8. Коли мине дві години випікання, вимкніть духовку, злегка відкрийте дверцята. Залиште чизкейк на 5—7 годин, до повного охолодження. Потім переставте його в холодильник ще на 5 годин.
  9. Нарізаємо полуницю кубиками, додаємо лимонну кислоту, трохи прогріваємо в сотейнику.
  10. З’єднуємо цукор з пектином і додаємо до теплої полуниці.
  11. Доводимо до кипіння, кип’ятимо кілька хвилин.
  12. Чизкейк заливаємо полуничним соусом і ставимо в холодильник на 20—30 хвилин для стабілізації пектину. Або подаємо соус окремо до чизкейку.

Смачного!

Джерело: Instagram — lizaglinskaya

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: