МастерШеф

Солоні жовтки від Івана Мілановича

Солоні жовтки тренд останніх чотирьох років серед професійних кухарів всього світу. Ними можна замінити пармезан у пасті, посипати ризото, салат, додати в суп, рибну або м’ясну страву, а можна просто намастити на тости. Переможець «МастерШеф»-8 Іван Міланович розповів про модну страву та поділився секретом приготування. Докладний рецепт знайдете в матеріалі.

53668739_2136068946474882_3263958264045488403_n

Інгредієнти:

  • Сіль – 100 г
  • Цукор – 50 г
  • Жовтки – 4 шт.
  • Спеції – за смаком

Більше на тему: Дорадо на вугіллі від Саші Маслова

Приготування:

  1. У посудині  змішати сіль з цукром в пропорції 2:1.
  2. Акуратно розкласти сирі жовтки і присипати тією ж сухою сумішшю. Так, щоб жовтки не лопнули.
  3. Поставити в холодильник на 4–10 днів. Чим довше лежать, тим більш тверда консистенція.
  4. Жовтки дістати з сухої суміші, акуратно і дуже швидко обмити від зайвої солі, обсушити паперовим рушником.
  5. Можна підсушити жовтки в духовці за температури 70 градусів приблизно 1,5 години, так вони стануть твердішими. Або заморозити, якщо хочеться більш кремової текстури. Ще один варіант – залишити далі підсихати в холодильнику на 5–7 днів.
  6. У суху суміш можна додати будь-які спеції. Так готові жовтки вийдуть пряними і більш пікантними.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: