Солоні жовтки від Івана Мілановича
27.04.2019
Солоні жовтки — тренд останніх чотирьох років серед професійних кухарів всього світу. Ними можна замінити пармезан у пасті, посипати ризото, салат, додати в суп, рибну або м’ясну страву, а можна просто намастити на тости. Переможець «МастерШеф»-8 Іван Міланович розповів про модну страву та поділився секретом приготування. Докладний рецепт знайдете в матеріалі.
Інгредієнти:
- Сіль – 100 г
- Цукор – 50 г
- Жовтки – 4 шт.
- Спеції – за смаком
Більше на тему: Дорадо на вугіллі від Саші Маслова
Приготування:
- У посудині змішати сіль з цукром в пропорції 2:1.
- Акуратно розкласти сирі жовтки і присипати тією ж сухою сумішшю. Так, щоб жовтки не лопнули.
- Поставити в холодильник на 4–10 днів. Чим довше лежать, тим більш тверда консистенція.
- Жовтки дістати з сухої суміші, акуратно і дуже швидко обмити від зайвої солі, обсушити паперовим рушником.
- Можна підсушити жовтки в духовці за температури 70 градусів приблизно 1,5 години, так вони стануть твердішими. Або заморозити, якщо хочеться більш кремової текстури. Ще один варіант – залишити далі підсихати в холодильнику на 5–7 днів.
- У суху суміш можна додати будь-які спеції. Так готові жовтки вийдуть пряними і більш пікантними.
Смачного!