Яблучний пиріг: рецепт від Марічки Яківчук
18.03.2019
Марічку Яківчук на «МастерШеф» підлітки називали «душею проекту», а Ектор Хіменес-Браво був вражений щирістю дівчини. І дійсно, Марічка запам’яталася нам як відкрита, благородна людина та вправний кулінар. Дівчина поділилася з нами рецептом свого улюбленого яблучного пирога.
Інгредієнти:
- маргарин — 180 г
- борошно — 3 скл.
- яєчні жовтки — 4 шт.
- сметана — 3 ст. л.
- цукор — 1 ст.
- сода, погашена оцтом — 1 ч. л.
- яблука — 1 кг
Більше на тему: Яблучний штрудель: рецепт від Євгенії Антощук
Приготування:
- Розтопіть маргарин та додайте всі рідкі інгредієнти — жовтки, сметану, цукор, соду.
- Додайте до маси борошно та замісіть тісто. Воно має бути еластичним.
- Розподіліть тісто на дві частини та розкатайте.
- Приготуйте начинку: очистіть яблука від шкірки та наріжте кубиками. До смаку додайте цукор та корицю.
- Розкатане тісто викладіть у форму з високими бортиками. Зверху додайте яблучну начинку.
- Якщо у вас залишились білки, ви можете їх збити та додати до яблук.
- Накрийте пиріг другою частиною тіста.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин, до готовності.